Kriptolar:
30427
Bitcoin:
$60.804
% 1.89
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.23
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.22
Korku & Açgözlülük:
40 / 100
Bitcoin:
$ 60.804
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Vijay Chetty Görevi Suistimal İddiaları Arasında Eclipse Labs CEO’su Olarak Atandı

Eclipse

Kurucu Neel Somani’nin kendisine yöneltilen son cinsel taciz suçlamaları nedeniyle kuruluştan ayrılmasından sadece birkaç gün sonra Eclipse Labs, firmanın baş büyüme sorumlusu Vijay Chetty’nin derhal geçerli olmak üzere İcra Kurulu Başkanı olacağı bilgisini verdi.

İddialar ve Yanıt

Neel Somani 9 Mayıs’ta X (eski Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, cinsel suiistimal iddiaları nedeniyle Eclipse Labsdaki kamu görevlerinden geçici olarak ayrıldığını duyurdu. Somani, “Hiçbir kadına cinsel saldırıda bulunmadım ya da taciz etmedim ve dünyaya masum olduğumu göstermek için durmaksızın ve cesurca çalışacağım” diyerek meydan okuyan bir hareketle tüm iddiaları reddetti.

Suçlamaya karşı çıkan Eclipse Labs, doğru beyanların gerekliliğini ve bu tür konuların geliştirme fikirleri açısından ciddiyetini vurgulayan bir bildiri yayınladı. Bununla birlikte, firma 16 Mayıs’ta yaptığı resmi duyuruda Somani’nin ayrılışına ilişkin temel faktörleri paylaşmadı.

Yatırımcı Tepkisi ve Desteği

Eclipse Labs’in arkasındaki en büyük yatırımcılardan biri olan Hack VC de tüm bu iddialardan duyduğu ciddi endişeleri aktarmaya devam etti. Mart ayında Eclipse için 50 milyon dolarlık Seri A finansman turuna öncülük eden girişim fonu, “Eclipse kurucusu Neel Somani’ye karşı son zamanlarda ortaya atılan ciddi iddialar karşısında oldukça dehşete düştük” dedi.

Hack VC konuyla ilgili tutumunu daha da netleştirerek, “Hack VC’de cinsel taciz ya da suiistimale hiçbir şekilde tolerans göstermiyoruz ve kurucularımız ile portföy şirketlerimizi de aynı yüksek standartlara tabi tutuyoruz. Açıkça ifade etmek gerekirse, firma da Manohar Somani’nin istifasını istemiş ve ardından yeni bir lider atanmıştı.

Vijay Chetty’nin Yeni Görevi

Vijay Chetty, Eclipse Labs’in CEO’su olarak atanmasıyla birlikte gelen bir sicili geçici olarak taşıyan çok profesyonel bir kişidir. Eclipse’e katılmadan önce çok iyi bir örnektir. Daha önce Uniswap Labs, dYdX Trading ve Ripple Labs gibi blok zinciri sektöründeki büyük şirketlere açık bir liderlik göstermişti. Ayrıca BlackRock’ta çalıştığı dönemden kalma bir yatırım deneyimine de sahip.

Chetty’nin atanması, krizi süpürmeyi ve laboratuarların daha da gelişmesini amaçlayan taktiksel bir manevra olarak yorumlanıyor. Bu liderlik becerilerini, şirketi bu fırtınalı sularda gezdirmek için kullanacak ve şirketi blok zinciri sektöründe en yüksek bütünlüğe sahip bir inovasyon ayağı olarak tutacak.

Geleceğe Bakış

Bu geçiş aşamasıyla birlikte Eclipse labs ilgi odağı olacak, zira topluluk genel olarak herhangi bir suçlamanın açıklanmasını ve firmanın kendi değerlerini revize etmek için attığı adımları takip edecek. Vijay Chetty’nin yönetiminde, hem meslekten olmayanlar hem de uzmanlar, şirketin zaman testine dayanacağını ve Ethereum katman-2’yi bir sonraki aşamaya taşıyacağını tahmin ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir