Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$65.894
% 6.58
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 65.894
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Vietnam’da Kripto Düzenlemesine İhtiyaç Var

Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, Pazartesi günü yapılan bir görüşmede kripto sektörünü düzenlemek için yeni kurallar oluşturulması gerektiği çağrısında bulundu.

Yerel gazete VnExpress’in haberinde, kara para aklama yasasındaki değişiklikler hakkında söz alan Chinh “kripto alım satımın devam ettiği bir ortamda dijital varlıkların tanınması sabırsızlıkla beklediğini” söyledi.

Milletvekilleri, dijital varlıklara ve blokzincir teknolojisine karşı tutumların netleştirilmesi için başbakanın yanı sıra Vietnam Devlet Bankası başkanına, ülkenin merkez bankasına ve adalet bakanına da baskı uyguluyor.

Vietnam Blockchain Association (VBA) Başkan Yardımcısı Huy Nguyen, CoinDesk’e verdiği demeçte, “Dijital varlıklar artık Vietnam’da düzenleyici gri bir bölgede faaliyet gösteriyor ve yapılan çalışmalarda birçok politika önerisi var” dedi.

Nguyen, VBA’nın ilk adım olarak dijital varlık vergisi önerisinde Ulusal Meclis’le çalıştığını söyledi.

Geçen yıl, Vietnam hükümeti Vietnam Devlet Bankası’na kripto pilot programı başlatma talimatı verdi. Ayrıca, blokzincirin dördüncü Sanayi Devrimi ulusal stratejisi için araştırma ve geliştirmenin öncelikli listesindeki teknolojilerden biri olarak gördüğünü açıkladı.

Chainalysis’in 2022 Global Crypto Adoption Index’ine göre, Vietnam kriptonun benimsenmesinde dünyaya liderlik ediyor. Vietnam’da yetişkinlerin yüzde 73,5’i akıllı telefon kullanmasına rağmen nüfusunun yüzde 69’u banka kullanmıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir