Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$66.950
% 0.08
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.950
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Hong Kong, Önemli Bir Kripto Para Kararının Eşiğinde

Hong Kong

Hong Kong, Çin’deki kripto para yasağının aksine, kripto para birimleri için daha dostça bir düzenleme getirmek istiyor.

Hong Kong, kripto paraların finansal sistemler için önemli bir adım olduğunu söyleyenler arasında yer alıyor. Terra’nın çöküşünün ardından özellikle stablecoin yasalarına el atılmıştı. Küresel finans merkezi olmak isteyen Hong Kong, şimdi de kripto para kullanımları için önemli bir karar vermeyi planlıyor.

Hong Kong, Perakende Kripto Ticaretini Yasallaştırmayı Planlıyor

Hong Kong, anakara Çin’deki yasağa rağmen perakende kripto ticaretini yasallaştırmak istiyor.

Bloomberg’te yer alan habere göre kripto platformları, gelecek yıl Mart ayından itibaren şehirde perakende kripto ticareti sunmak için lisans başvurusu yapmak zorunda kalacaklar. Düzenleyiciler, bu adımın ülkenin finans merkezi haline gelmesi için önemli olduğunu söylüyor.

Düzenleyiciler, aynı zamanda daha büyük token’ların listelenmesine izin vermeye çalışıyorlar. Ancak Bitcoin (BTC) veya Ethereum (ETH) gibi belirli kripto paraları onaylamayacaklarını belirterek, önce halka açık bir istişare yapılması gerektiğinden ayrıntıların ve zaman çizelgesinin henüz kesinleşmediği de belirtildi.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu sözcüsü, yeni duruşun ayrıntıları hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Hükümetin, en iyi kripto merkezi oluşturma planlarını, Pazartesi günü başlayacak bir fintech konferansında sunması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir