Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.603
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.603
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Venezuela, Kripto Departmanını Düzenliyor

Venezuela

Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, ülkenin kripto departmanı Ulusal Kripto Varlıkları Müfettişliği’ni yeniden yapılandırdığını duyurdu.

Yeni yönetim kurulu, Fondo de Garantía de Depositos y Protección Bancaria’nın başkanlığını yapmış olan Anabel Pereira Fernández tarafından yönetilecek. Yönetim kurulunda ayrıca Héctor Andrés Obregón Pérez, Luis Alberto Pérez González ve Julio César Mora Sánchez gibi isimler de yer alacak.

Kararnamenin ayrıntıları henüz açıklanmadı ancak amaç, ülke vatandaşlarını ekonomik yaptırımların olumsuz etkilerinden korumak olarak belirtildi. Bu hamle, 2018’de kurulan ve Joselit Ramirez tarafından yönetilen departmanın liderliğini değiştiriyor. Ramirez’in yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandığı bildirildi ancak bu bilgi henüz teyit edilemedi.

Ramirez, kripto vergi kurallarını ve ülkenin kripto para birimi Petro’yu denetliyordu. Haziran 2020’de ABD, Ramirez’i En Çok Arananlar Listesi’ne eklemiş ve Petro’nun amirinin yakalanmasına yol açacak herhangi bir bilgi için 5 milyon dolara kadar ödül vermişti. Yetkililer, Ramirez’in şüpheli narkotik krallarıyla “derin siyasi, sosyal ve ekonomik bağları” olduğunu iddia etmişti.

Bu yeniden yapılanma, Venezuela ülkesinin kripto para birimi Petro ve kripto endüstrisindeki diğer gelişmeleri nasıl etkileyeceği henüz bilinmiyor. Ancak Maduro yönetiminin, ülke vatandaşlarının ekonomik durumunu iyileştirmek ve yaptırımların etkisinden korumak için kripto para birimlerini kullanma konusunda ilerici bir yaklaşım benimsemeye çalıştığı biliniyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir