Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.686
% 1.78
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.686
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Vasil Hard Fork Ne Zaman Olacak, Cardano Fiyat Tahmini

Cardano’yu Diğerlerinden Ayıran Özellikler

En büyük 8.kripto para birimi olan Cardano’yu diğer kripto para birimlerinden ayıran bazı özellikler bulunmakta peki bu özellikler hangileri? Cardano Proof of Stake algoritmasını kullanıyor ve kendi geliştirdikleri bir Proof Of Stake algoritması bulunmakta. Ouroboros adını verdikleri bu algoritma ilk Proof of Stake sistemlerinden biri ve şimdiye kadar kanıtlanmış olan bir güvenlik sistemi. Cardano’yu diğer projelerden ayıran özelliklerin başında ise Cardano’nun bilimsel bir yaklaşımla inşa edilmiş ilk kripto para projesi olması geliyor. Zaten Cardano’nun kurucusu Charles Haskinson’da bir matematikçi yani bilim insanı. Bunun dışında muhasebe ve hesaplamanın farklı katmanlara ayrılması, hakemli araştırmalarla rekabet etmeyi amaçlayan bir gruba sahip olmak ve bu grupta akademisyenlerin yer alması gibi özellikler gösterilebilir. 

Vasil Güncellemesi Ne Durumda?

Cardano’nun uzun süredir beklenen Vasil hard fork güncellemesi bir süredir erteleniyor ve gerçekleştirilemiyor, geliştiriciler son yaptıkları açıklamada güncelleme için Eylül ayını hedef göstermişti. Yakın zamanda projenin kurucusu Charles Hoskinson’da yeni bir açıklama yaparak merakları giderdi. Hoskinson video yoluyla yaptığı açıklamasında, büyük bir sorunla karşılaşılmadığını ve ekibin önümüzdeki günlerde ek bir sorunla karşılaşmaması durumunda güncellemenin Eylül ayında gerçekleşeceğini duyurdu. Yani Hoskinson’ın açıklamasına göre herhangi bir sorun çıkmazsa bu ay içerisinde merakla beklenen güncelleme gerçekleşecek.

Vasil hard fork, Cardano ağı için en kritik güncellemelerden biri olarak kabul ediliyor bu güncelleme ile birlikte ağın ölçeklendirme özelliğinin daha iyi bir duruma gelmesi ve Cardano’nun akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz uygulamalar için daha verimli bir platform olması bekleniyor.


Uzmanlar ADA Fiyatı İçin Ne Diyor?

Charles Hoskinson’ın ve Cardano geliştirme ekibinden birkaç yetkilinin yaptığı Vasil hard fork açıklamalarından sonra ADA fiyatında yükselişler yaşandı. Son 24 saatte %0,50’lik bir yükseliş yaşayan ADA 45 cent seviyesinden fiyatlanıyor. Peki uzmanlar ADA’nın geleceği için neler diyor?

Uzmanların ve analistlerin aktardığına göre Cardano gerçekleşecek Vasil hard fork güncellemesi ile birlikte 2023 yılına güçlü bir giriş yapabilir. Uzmanlar, ADA fiyatının 2023 yılında 10 doların üzerinde olacağını düşünüyor. Longforecast analistlerinin tahminlerine göre ADA fiyatı 2023’de 10 dolar seviyesinden çok daha yukarıda olabilir. Wallet Investor analistleri longforecast’e göre biraz daha düşük fiyat tahmininde bulunmuşlar. Wallet Investor’a göre Ada fiyatı 2023’te 5,5 dolar seviyelerinde olacak ve yıl sonuna doğru 6,80 dolar seviyesine yükselecek. 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir