Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$57.782
% 5.60
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 57.782
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Uzmanlardan “Kısa, Orta ve Uzun Vadeli” Altın Tahminleri!

Global anlamda enflasyon endişesinin artması gibi maddeler, altın tahminleri açısından uzun vadeli bir öngörü sunuyor. Ancak uzmanlar, artık kısa vadeli tahmin yapmaktan çekiniyor gibi görünüyor. Peki, uzun ve orta vadeli tahminler neler? coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

3 analistten altın tahminleri geldi

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, enflasyonun yükselişini koruması durumunda ABD Merkez Bankası’nın (FED) Mart ayında gerçekleştirmesi beklenen faiz artırımının 50 puan oranında yapılabileceğini düşünüyor. Faiz artırımı için beklenen genel artırım seviyesi, 25 baz puan olmuştur. Yine Fed’in faiz artırımına bağlı olarak yorumlarda bulunan RJO Futures kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn, doların yükselişi ve diğer bankaların hareketsiz kalması gibi durumların altın fiyatlarını baskıladığını düşünüyor.

Öte yandan Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya da faiz değişiminin altını olumsuz etkileyebileceğini düşünürken enflasyondaki artışın devamını beklediğini söyledi. Değerli metale yönelik tahminlerini aktarırken “Altın için orta ve uzun vade görünüm yükselişe işaret ediyor,” ifadelerini kullandı. Ancak kısa vadede, Fed’in para politikasını sertleştirmeye, sıkılaştırmaya yönelik görünümü dolayısıyla fiyatların baskılanabileceğini düşünüyor.

Gram altın için beklentiler ne yönde?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise gram altına yönelik beklentilerini aktardı. Genel olarak piyasayı etkileyebilecek maddeler arasında Fed’in faiz artırımına başlayacağının sinyalini vermesi ve Rusya-Ukrayna arasındaki jeopolitik gerilimin olduğunu düşünüyor. Fed’in faiz artırımının yüzde kaç olacağının önem taşıdığını belirten uzman isme göre enflasyon önlenemeyecek kadar yükselirse, altın bundan olumlu bir şekilde etkilenebilir. Bu olumlu etki sayesinde değerli metalin 850-875 liralık seviyelere yükselebileceğini öngörüyor.

Ancak bu seviyelerin görülmesi için önemli olan 800 liralık seviyenin aşılması gerektiğini belirten Yıldırımtürk, ABD’de enflasyona yönelik tedbirlerin daha sert olması durumunda fiyatın 800 lira seviyelerinde tıkanabileceğini düşünüyor. Son olarak, altın yatırımcılarının kısa vadede olacaklardan çok uzun ve orta vadeli durumu düşünmelerini söylüyor. Gram altın, yazım sırasında 788,43 dolardan el değiştiriyor ve yüzde 0.08’lik bir artışa işaret ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir