Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.438
% 2.79
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.438
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Uzmanlar Yorumladı: Bitcoin’in Son Hamlesi Ne Anlama Geliyor?

Analistler, Bitcoin’deki son düşüşü yorumladı. Onlara göre bu düşüş, long pozisyonlarla ilişkili yüksek fonlama oranı veya maliyetlerini normalleştirdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoin dün akşam saatlerinde başladığı düşüşünü geçtiğimiz saatlerde derinleştirerek 58.500 dolara kadar geriledi. Bitcoin birçok analist tarafından önemli bir destek bölgesi olarak adlandırılan 58.500 dolar seviyesinden tepki aldı ve yayın saati itibariyle ise 60.500 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bitcoin, büyük yükseliş dalgası yaşadığı bir 1 Ekim’den bu yana ilk kez 50 günlük MA’nın altını gördü.

Kripto ETF uzmanı ve kripto ticareti danışmanlık firması CEC Capital direktörü Laurent Kssis konu hakkında konuştu ve önde gelen borsalardaki büyük long pozisyonlara dikkat çekti:

“Binance ve FTX kripto borsalarında önemli long pozisyonlar (335 milyon dolar değerinde) gördük. Bu, long tasfiyelerin ve piyasa yapıcıların riskli işlemlerinden kurtulmalarının bir birleşimini temsil ediyor. Piyasaya daha fazla emir akın ettikçe kaldıraç ve delta riskten korunma daha pahalı hale geliyor.”

Bybt verilerine göre, büyük borsalardaki ortalama fonlama oranı, bu ayın başlarında altı ayın en yüksek seviyesi olan %0.0589’a ulaşmasının ardından geçen hafta %0.05 civarında seyretti. Fon oranları, her sekiz saatte bir borsalar tarafından hesaplanır ve toplanır. Kaldıraçla ilişkili maliyetler, momentum durduğunda tipik olarak bir yük haline gelir ve traderları tasfiyeye zorlar. Geri çekilmeyle birlikte ortalama fonlama oranı %0.01’e sıfırlandı.

Bilindiği gibi Bitcoin’in geçen Çarşamba günü 69.000 dolara yakın yeni ATH belirlemesinin heyecanı, Cuma günü 63.000 dolara gerilemeyle hızla kayboldu. Bitcoin, Pazartesi günü düşmeye başlamadan önce hafta sonu boyunca kayda değer bir sıçrama yaşayamadı.

Amber Funds ise konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Geçen haftaki yüksek fonlama oranlarından da anlaşılacağı gibi, piyasa oldukça kayıtsız ve muhtemelen aşırı kaldıraçlıydı.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir