Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.373
% 2.69
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.373
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Uzmanlar, NFT Sektörüne Şüpheci Yaklaşıyor

Blok zinciri teknolojisi kullanılarak oluşturulan, sanat eserleri, spor ticaret kartları gibi birbirinden benzersiz dijital varlıklar olan NFT’ler, 2021′de oldukça popülerlik kazandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

İnsanlar, kâr elde etmeyi umarak milyonlarca dolar karşılığında NFT oluşturuyor, topluyor ve takas ediyor. Ancak uzmanlar, NFT’lerin iyi bir yatırım aracı olup olmadığına hala şüpheyle yaklaşıyor.

NFT’lerdeki bu artış oldukça yeni, ancak koleksiyoncular arasındaki para şimdiden el değiştirdi. Örneğin, NFT’lerin geçmiş satış verilerini izleyen NonFungible’a göre, 2017′den bu yana NFT koleksiyonları 6,2 milyar doların üzerinde satış yaparken dijital sanat 1,9 milyar doların üzerinde gelir elde etti.

Uzmanlar, NFT Sektörüyle İlgili Ne Düşünüyor?

Monash Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi profesörü Jon McCormack konuyla ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı;

“Sanat eserleri ve koleksiyon ürünleri gibi şeyler NFT’lerin büyük metası haline geldi. Dijitalin kopyalanabilir olması, ekstra Orijinallik Sertifikasına sahip olmak, belirli şeylerin sahipliğini göstermek için gerçekten önemli.”

Araştırmacılar, aşırı hype ve spekülasyon altında çok hızlı büyüyen pazara girmek için kötü bir zaman olabileceğini düşünüyor. DappRadar tarafından yapılan bir analize göre, NFT ticaret hacmi üçüncü çeyrekte yıldan yıla %38.000 artarak 10.7 milyar dolara ulaştı.

Rabobank’ın Asya-Pasifik finans piyasaları araştırması başkanı Michael Every şu ifadelere yer verdi;

“Bu, NFT’lerin balon olduğu paradigmasındaki zirve noktası olabilir. Özellikle genç insanları harekete geçiren dinamiği tam olarak anlasam bile bu beni çok endişelendiriyor.”

Vincent’ın kurucu ortağı Evan Cohen şöyle konuştu;

“Dijital eserleri sadece NFT olduğu için satın almayın. Sanatı sevdiğiniz için NFT satın alın. Koleksiyon ürününün havalı olduğunu veya topluluğun havalı olduğunu düşündüğünüz için satın almayın.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Altcoin’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir