Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.413
% 2.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.413
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Uzman Yorumu: Altın Yatırımcılarını Şimdi Neler Bekliyor?

“Umarım dışarıdaki tüm altın yatırımcıları emniyet kemerlerini takarlar” diyen piyasa uzmanı Neils Christensen, bunun nedeni olarak geçen haftaki göstergelere göre, fiyat hareketinin inişli çıkışlı yolculuğuna devam edeceğini belirtiyor.

“Altın, yalnızca enflasyona karşı bir korunma değil, daha fazlasıdır”

Federal Rezerv Çarşamba günü şahin bir tavırla Mart ayında faiz artırımına zemin hazırlarken ve yıl sonundan önce şişmiş bilançosunu küçültmeyi planlarken uzman, altın boğaların bir kez daha geri adım attığını söylüyor. Uzmana göre, Fed temelleri attı ve görünüşe göre piyasalar bunun üzerine çürük bir kart evi inşa etmeye başlamış gibi görünmüyor. Piyasalar şimdi bu yıl için olası beş faiz artışını ve Mart ayındaki 50 baz puanlık bir hareket potansiyelini fiyatlıyor. Bazı ekonomistler ve analistler, agresif bir şekilde sıkılaştırmanın bu yıl ekonomik büyümeyi boğabileceğinden endişeleniyor. Capital Economics’in ABD baş ekonomisti Paul Ashworth, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Jerome Powell, basın toplantısında şahin bir performansla Ratemaggedon korkularını körükledi. Ancak hem ücret hem de temel fiyat enflasyonu 40 yılın en yüksek seviyelerinde seyrederken bile, bu yılki hayal kırıklığı yaratan reel ekonomik büyümenin Fed’i 100 baz puanlık sıkılaştırma ile sınırlayacağından şüpheleniyoruz.

coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, kıymetli metal Çarşamba günkü para politikası toplantısından bu yana yaklaşık %3 düşerek büyük bir darbe alırken, birçok emtia analisti değerli metalden vazgeçmeye hazır değil. Pek çok analist, altının yalnızca enflasyona karşı bir korunma olmadığını, en son PCE verilerinin 40 yılın en yüksek seviyesinde çalıştığını gösteriyor. Neils Christensen, aynı zamanda, titrek bir hisse senedi piyasasına karşı bir riskten korunma işleminden daha fazlası ve şimdi, Fed’den kaynaklanan bir ‘politika hatasına’ karşı sigorta olduğunu belirtiyor:

Altın piyasasının ne kadar sağlam olduğunu görebiliriz. ETF piyasasının toplamından daha fazlasıdır. Perşembe günü, Dünya Altın Konseyi, altına dayalı borsada işlem gören ürünlere yönelik iç karartıcı yatırımcı talebine rağmen, altın talebinin geçen yıl %10 arttığını bildirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir