Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.764
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.764
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Uzman: Sıradaki Büyük İflas Bu Bitcoin Borsasında Olabilir!

Büyük bir kripto etkileyicisi ve Bitboy Crypto’nun yaratıcısı olan Ben Armstrong, ünlü bir Bitcoin borsası hakkında, takipçilerine uyarı niteliğinde bir paylaşım yaptı. Buna göre kripto para borsası, ayı piyasasındaki iflas zincirinin en son halkası olma potansiyeli taşıyor. İşte detaylar…

“Bu Bitcoin borsası iflas edebilir”

Business Insider, Coinbase’in Amerika’daki bağlı kuruluş pazarlama programını geçici olarak askıya aldığını açıkladı. Üç yaratıcıya gönderilen bir e-postaya göre Coinbase, programını 19 Temmuz’dan itibaren askıya alacak. Borsa, kararının gerekçesi olarak mevcut piyasanının durumunu öne sürdü. Buna göre, kripto piyasasının mevcut durumu, programın kapatılmasının ana nedeniydi. Bunun üzerine ünlü bir kripto fenomeni olan Ben Armstrong, takipçilerini uyardı. Armstrong, yakın dönemdeki gelişmeler ışığında Coinbase’in iflas riski altında olduğunu söyledi. Ardından 6th Man Ventures’ın kurucu ortağı Mike Dudas’da tartışmaya katılan isimler arasında yerini aldı. Dudas, Bitcoin borsasının NFT platformunu başarısız bir lansman olarak niteledi. Ardından NFT pazarı hakkında “ortaya çıktığı gibi öldü” dedi.

Coinbase, ayı piyasasında hayatta kalmaya çalışıyor

Coinbase, ABD’deki bağlı kuruluş programlarını kapattı ve piyasayı gerekçe gösterdi. Ancak veriler, Bitcoin borsasının durumunun daha kötü olduğunu ortaya koyuyor. Coinbase hisse fiyatları, büyük düşüş yaşadı. ATH döneminde 357 dolar olan bir Coinbase hissesi, bugün 53,79 dolar. Yani Coinbase hisseleri, ATH’sinden bugüne %85 değer kaybetti. Yakın dönemde Goldman Sachs, Coinbase’in satış notunu düşürdü. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere kripto borsası, ayı piyasası ile mücadele ediyor. Borsanın piyasa değeri, geçen yılki en yüksek seviyesinde 75 milyar dolardı. Şimdiki piyasa değeri ise yalnızca 12,4 milyar dolar.

Coinbase’de iddiaları tam olarak reddetmedi. İlk çeyrek mali raporunda hissedarlara bir mektup gönderdi. Buna göre hissedarlara, ilk çeyrek sonuçlarının piyasa oynaklığı nedeniyle bu halde olduğunu söyledi. Coinbase, 2022’nin ilk çeyreğinde 430 milyon dolar zarar etti. Bunun sonucunda platformdaki kripto paralar ve işlem hacimlerinde büyük bir düşüş ortaya çıktı. Ek olarak Coinbase, bu yıl maliyet düşürmek için bir dizi adım attı. Bu adımlar arasında tüm personelin %18’ini işten çıkarmak da yer alıyor.

Binance ve Coinbase arasındaki rekabet artıyor

Tüm bunlara ek olarak Coinbase, piyasadaki sert rekabette de hayatta kalmaya çalışıyor. Bitcoin borsası, Binance, FTX ve Robinhood gibi güçlü rakiplere sahip. Coinbase’in en büyük rakibi ise Binance. Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, Binance.US kolu ile Amerika’da yayılıyor. Şirket, son olarak US kolunda sıfır ücretli Bitcoin spot ticaret ürününün piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Coinbase’in kullanıcı tabanının büyük çoğunluğu Amerika’da yaşıyor. Bununla birlikte, Binance’nin sıfır ücretli işlemleri, Coinbase’de 3,99 dolara mâl oluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir