Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.172
% 0.64
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.172
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

ABD Kongresi’nin madenciler için yaptığı araştırma

ABD Kongresi’nin madenciler için yaptığı araştırma

Yeni bir Kongre araştırması, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto para madenciliği şirketlerinin enerji tüketiminin etkisini vurguladı.

The New York Times’ın 15 Temmuz’da bildirdiğine göre , ülke çapında önde gelen yedi madencilik firmasının bulunduğu ve 2.3 milyon nüfuslu Houston şehrinin, Teksas büyüklüğünde bir şehre güç sağlamak için ihtiyaç duyulan 1.045 megavat elektrik tüketimine vurgu yaptı.

Yeni Başlayanlar İçin Bitcoin Madenciliği(Mining) Nedir? Nasıl Yapılır?

Enerji tüketimi, firmaların ilerleyen yıllarda madencilik faaliyetlerini arttıracağı yönünde yapmış oldukları paylaşımlar ilerleyen dönemlerde enerji tüketiminin artacağı yönünde endişe uyandırıyor Amerkalı yetkililer için.

Enerji tüketimi artabilir

Soruşturmalara dahil olan yedi şirket, önümüzdeki yıllarda madencilik faaliyetlerini büyütmesi ile birlikte enerji tüketimini en az 2.399 megavat artırmayı planlıyor. Ancak şirketler, devam eden kripto ayı piyasasının ortasında genişleme planına devam edip etmeyeceklerini belirtmediler.

Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, “Bu sınırlı veriler, kripto madencilerinin önemli ve hızla artan miktarda karbon emisyonuna neden olan büyük enerji kullanıcıları olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

Kripto para madenciliği şirketlerinin etkisi Teksas gibi eyaletlerde yaşayanların enerjiye ulaşımı güçlendirdiği ve enerji dağıtımı yapan firmaların kullanıcılara hizmet verme konusunda sekteğe uğratıldığı belirtiliyor.

Bu yılın başlarında başlatılan soruşturma, madencilik şirketlerini elektrik tüketimlerini düzenli olarak rapor etmeye zorlamak isteyen Amerikalı yetkililer özellikle şirketler, araştırma kapsamında enerji kullanım verilerini de raporları arasına ekledi.

Peki neden ABD’de madenciler gündem oldu

Son dönemlerde ABD, Çin gibi bazı ülkelerin madencilere uyguladığı engellereden dolayı cazibe merkezi haline geldi. Madenciler, ABD’nin kendisini kripto başkenti olarak addetmek istediğini düşünüyor.

Sonuç olarak, her geçen gün sektörün büyümesi ve kullanıcıların artması ile birlikte Milletvekilleri enerji düzenleyicilere karbon emisyonlarını gerektiği noktasında da yetkilileri baskı yapmaya çağırmıştır.

Son olarak Finbold , Haziran ayında Beyaz Saray’ın Bitcoin madenciliğinin çevresel etkisini belirlemek için araştırma başlattığı bilgisini de paylaştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir