Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.662
% 2.16
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.662
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Usta İsim: Altın Fiyatı, Gelecek Haftalarda Bu Seviyelere Ulaşabilir!

Altındaki son işlem modeli, dünya çapında merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltmeye başlamasıyla birlikte yatırımcıların olası bir ‘politika hatası’nı fiyatladığına ve bir boğa piyasasının hemen köşede olabileceğine dair işaretler veriyor. Pepperstone araştırma başkanı Chris Weston, altın fiyatı için piyasayı yorumluyor ve tahminlerini paylaşıyor.

Altın fiyatı ve reel faiz ters korelasyonu çalışmıyor mu?

Altın fiyatlarının 1.845 doların üzerine çıkmasıyla, bu hafta iki ayın zirvesi görülmüş oldu. Ancak, sarı metalin, merkez bankalarının şahinleştiği bir zemininde ve ABD Hazine faizlerinin yükseldiği bir ortamda yeni kazançlar elde edebilmesi oldukça şaşırtıcı bir durum. Araştırma başkanı Chris Weston, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Sadece nominal Hazine faizlerindeki artıştan bahsetmiyoruz, reel Hazine faizlerindeki artıştan bahsediyoruz. Ve bunlar enflasyon beklentilerine göre ayarlanmış Hazine tahvilleri. Genellikle altın ve faizler ters bir korelasyon içinde hareket eder. Reel faizler yükselirse, altın düşer.

Altının getirisi yok. Bu nedenle, faizler reel bazda tırmandığında altın daha az çekici hale gelir. Chris Weston, şu yorumu yapıyor:

Yılın başından bu yana, reel faizlerin keskin bir şekilde yükseldiği, ancak altın fiyatının gerçekten iyi durumda olduğu gerçekten ilginç bir dinamik görüyoruz.

“Altın, şu anda enflasyondan ziyade politika hatasına karşı bir hedge”

Bu, gözden kaçamayacak kadar önemli bir gelişme. Federal Rezerv ABD’de kırk yıllık yüksek enflasyonla mücadele etmeye hazırlanırken, piyasalar bu yıl en az dört faiz artırımı fiyatlıyor. Ancak altın piyasası başka bir politika hatasına hazırlanıyor gibi görünüyor. Chris Weston, görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

Altın şu anda bir enflasyon riskinden korunma aracı değil. Bir politika hatasına karşı bir korunma. Piyasalar, bu yıl pasif bilanço akışıyla birlikte dört veya beş faiz artışı göreceğimizi söylüyor. Bu, bir politika hatasına daha yakın olduğumuz anlamına mı geliyor? Bence bir altın piyasasında gördüğünüz şey bu, eğer merkez bankaları geri adım atmak zorunda kalırsa, altın kesinlikle uçar. Bu politika hatasına karşı portföyünüzde sahip olduğunuz bir hedge.

Daha yüksek petrol altının desteklenmesine yardımcı olduğundan, ham petrol fiyatlarındaki artış da bu argümana katkıda bulunuyor. “Tüketici için tabuta başka bir çivi çakılacak. Ve talep arttıkça 100 dolarlık petrolden bahsediyor olacağız” diyen usta isim, değerlendirmesine şu yönde devam ediyor:

Bu durum, faiz fiyatlandırması nedeniyle altını besleyecektir. Merkez bankaları öngörülen miktarda artırırsa, altın ve gümüşe portföyde %10’luk bir tahsisat ister miyiz? Piyasada gördüğünüz tam olarak bu. Bu yüzden nominal ve reel faizlerden koptu ve insanlar bir politika hatasına karşı önlem alalım diyorlar.

Chris Weston: Politika hatası yapılırsa altın fiyatı uçacak

Altın fiyatı bir dizi daha yüksek dip yapmaya devam ederken Chris Weston, bir sonraki büyük hamlenin, değerli metalin 1.850 dolara ulaşmasıyla gelebileceğini belirtiyor:

Önümüzdeki haftalarda 1.850 dolara ulaşacak olursak, o zaman ileriye dönük bir boğa trendi görmeye başlayacağız. Piyasanın bir politika hatası yapabileceğimizi ve buna karşı korunmamız gerektiğini söyleyen bu tezini görürsek, altın talep görmeye devam edecek ve altın fiyatı uçacak. Altındaki bir sonraki boğa piyasasının geldiği yer burası olabilir.

Usta isme göre, izlenecek bir işaret, her para biriminde altın rallisi. Chris Weston, düşüncelerini şu şekilde açılıyor:

İşte o zaman insanların altının kendisini aradığını anlarsınız ve bu sadece kur etkisi yaratmaz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir