Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.018
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.018
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Ünlü Yönetici, Bu Altcoin’i Boşaltıyor: 40 Milyon Sattı!

XRPscan verilerine göre, Ripple Labs’ın kurucu ortağı ve eski CTO’su Jed McCaleb’in cüzdanında 14 milyondan az XRP kaldı. Jed McCaleb, kademeli olarak açılan XRP’leri satmasıyla gündeme gelen bir isim. Satışları altcoin yatırımcıları arasında paniğe neden oluyor.

Jed McCaleb, geçen haftadan bu yana 40 milyon XRP sattı

Sadece son yedi gün içinde McCaleb, kalan XRP’nin yaklaşık 40 milyonunu sattı. Bu hızla, kripto topluluğu satışların etkisinin önümüzdeki günlerde su yüzüne çıkmasını bekliyor. McCaleb 2013 yılında, o zamanlar OpenCoin olarak bilinen Ripple Labs’tan ayrılmıştı. Ayrılığında nedeni, şirketin diğer kurucu ortaklardan farklı görüşlere sahip olması. McCaleb, bu ayrılıktan tazminat olarak dokuz milyar XRP aldı. Fiyatı dump’lamaması için büyük XRP stokunu bir kerede satması sözleşmeyle yasaklanmıştı. Sonuç olarak, XRP’yi küçük miktarlarda satması için bir zaman çizelgesi belirlediler.

Altcoin yatırımcıları McCaleb’e karşı sıcak duygular beslemiyor

Yatırımcılar aynı zamanda, McCaleb’i XRP’nin fiyatını düşürmekle suçluyor. XRP şu anda, Haziran ortasındaki kripto piyasası kapitülasyonundan bu yana düştüğü yerde. Yaklaşık 0,3 0,345 dolar aralığında işlem görüyor. 0.345 dolar bölgesi, XRP’nin Haziran ayının son haftasının başında bir kez kırmaya çalıştığı ve hatta bir kez kırmayı başardığı önemli bir direnç seviyesi. Ancak XRP, bir sonraki ana fiyat seviyesi olan 0.384 doları geçmekte başarısız oldu. Bunun sonucu olarak daha düşük seviyelerdeki aralıkta işlem görmek zorunda kaldı.

XRP fiyatının hareketindeki kalıpları belirleme girişiminde, McCaleb’in 24-27 Haziran tarihleri ​​arasında aktif olarak 22,1 milyon XRP sattığını görebiliriz. Ayrıca bölgenin üst limitlerinde 0,345 dolardan 14,2 milyon XRP sattı. Bununla birlikte, XRP topluluğunun eski Ripple Labs yetkilisine yönelik iddialarının hiçbir yerden ortaya çıkmadığı varsayılmaktadır. XRP fiyatını bu seviyelere çeken gelişmelerden biri, tarihi SEC davasıydı…

SEC-Ripple davasından son gelişmeler

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, SEC-Ripple arasındaki yasal savaş, son gelişmelerden sonra da devam ediyor. Geçen hafta SEC, bilirkişi ifadesini hariç tutmak (veya sınırlamak) için çok amaçlı bir hareket için başvurdu. Ripple ekibi talebi kabul etti ve bir karşı dava da açtı.

Bu arada, 10 Temmuz’da Ripple avukatları, SEC’in “aşırı pozisyonu” hakkında hızlandırılmış bir brifing talep etmek için bir dava açtı. Mahkeme belgesi, bunun SEC’in uzmanların kimliğini ve raporların eleştirisini kamuoyundan gizleme girişimi olduğunu söylüyor. Bu yasal savaş uzayıp giderken, SEC ay sonuna doğru çok önemli bir toplantıya hazırlanıyor. Blockchain Derneği Devlet İlişkileri Direktörü Ron Hammond, son zamanlarda toplantı hakkında tweet attı. Açıklamaları aşağıdaki tweet’ten takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir