Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.812
% 0.21
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.812
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Ünlü Yönetici, Bu Altcoin Zulasını 9 Günde Boşaltacak!

Ripple’ın eski CTO’su Jed McCaleb’in Ripple (XRP) cüzdanı 50 milyonun altına düştü. Ünlü yönetici aynı satış hızıyla devam ederse, altcoin zulası dokuz gün içinde tamamen boşalacak.

Jed McCaleb, XRP satışlarına tüm hızıyla devam ediyor

Son kaynaklara göre, Ripple’ın eski Teknolojiden Sorumlu Başkanı (CTO) Jed McCaleb ‘in mevcut günlük XRP satışlarıyla, zulası dokuz gün içinde tamamen boşalacak. Ünlü yönetici şu anda sadece 45 milyon XRP’ye sahip. Bir Twitter kripto takipçisi, konuya ilişkin olarak şu paylaşımı yaptı:

Mevcut günlük satışları Jed’in XRP’leri 9 gün içinde tamamen bitme yolunda ilerliyor. Şu anda sadece 45 milyon XRP’si kaldı.

Jed McCaleb, Ripple Labs’in ortak yaratıcısı ve eski bir Ripple CTO’su. Ünlü yönetici, aktif olarak XRP satıyor. Veriler, bu hızla devem etmesi halinde XRP’yi bitirmesi için bir son tarih olduğunu gösteriyor.

Eski bir Ripple CTO’sunun XRP’lerinin hikayesi

McCaleb, 2013’te Ripple’ın yaratılmasından sorumlu olan çekirdek ekibin bir üyesiydi. Ancak, ertesi yıl, yani 2014’te sonunda firmayla yollarını ayırdı. Daha sonra da Stellar (XML) olarak bilinen başka bir altcoin projesini başlattı. Ripple, firmadan ayrılmadan önce onu yaklaşık 9 milyar XRP tokenle taltif etti.

Coinmuhendisi.com‘dan takip ettiğiniz üzere 2021 yılının Şubat ayında McCaleb’in önemli miktarda XRP sattığını gösteren söylentiler vardı. XRPscan’e göre, McCaleb’in ‘Tacostand’ cüzdanı 14 Şubat’ta 38 milyon XRP veya 22 milyon dolar sattı. Satış hızı başladığı zamankiyle aynı kalırsa, McCaleb’in XRP stokunun 2021 Mayıs’ına kadar tükeneceği varsayılıyor. Bu arada, satışlar o hızda devam etmedi ve McCaleb’in cüzdanında hala 45 milyon XRP var. Bu da şu anda 14 milyon dolardan biraz fazla bir tutara tekabül ediyor.

Altcoin fiyat hareketleri

Ripple Labs ile yaptığı ve XRP’nin oynaklığını azaltmak için kripto varlıklarını dondurmasını gerektiren bir anlaşma vardı. Bu dönemde McCaleb’in XRP tokenlerini satması yasaklanmıştı. Örneğin, McCaleb geçen yılın Şubat ayında 1,22 milyar dolarlık XRP sattığında, bunun XRP’nin fiyatı üzerinde ne kadar etkisi olduğu açıktı.

Ocak 2021’den bu yana en düşük seviyesi olan 0,28 dolardan toparlandıktan dört gün sonra, XRP fiyatı 24 Haziran’da kabaca %30 arttı. Son analizlere göre, tokenin geri çekilme toparlanmasında bir sonraki aşamada 0,41 dolara ulaşması olası. Basın zamanında, CoinMarketcap verilerine göre XRP günlük bazda %0,23 artışla 0,3251 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte altcoin haftalık olarak %5’in üzerinde değer kaybetti. Piyasa değeri bakımından 7.sırada yer alan altcoin, 3,84 dolarlık ATH seviyesinden %91,5 uzaklaşmış durumda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir