Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ünlü Şirket Uyardı: Bu Altcoin Riskli Bir Yatırım!

Kredi odaklı altcoin projesi Celsius (CEL) Network, Cuma günü yaptığı açıklamada, şirketin yakın zamanda güncellenen açıklamalarına göre ödül token’i CEL’in “düzenleyici risklerle” karşı karşıya olduğunu söylüyor.

Altcoin projesi “düzenleyici risklerle” karşı karşıya

Kullanıcıların karşılığında faiz kazanmak için kripto paraları kullanmalarını sağlayan Celsius (CEL) Network, yüksek getirili ürün teklifleri konusunda düzenleyici incelemelerle karşı karşıya kalırken, Celsius Earns Program’ın (Celsius Kazanç Programının) “riskli bir yatırım olarak kabul edilebileceğini” vurguluyor. Celsius, tarihsel olarak düşük kıyaslama oranları arasında geleneksel bankalara göre önemli ölçüde daha yüksek olan yıllık %18’lik getiri yüzdesi ile ödeme sunuyor. Ancak, CEL’in diğer kriptolarla birlikte siber hırsızlık ve anahtar kaybı dahil olmak üzere “çok çeşitli risklere açık” olduğu biliniyor.

Kripto kredi platformu, son günlerde “Risk Açıklamaları” mesajını keskinleştirdi, yüksek getirili Celsius Kazanç Programı için bir bölüm oluşturarak bunun “riskli bir yatırım olarak kabul edilebileceğini” söyledi ve CEL’in riskleri arasında “düzenleyici”leri vurguladı:

Diğer kripto paralarda olduğu gibi, CEL, hırsızları, kayıp anahtarlar, geri alınamayan işlemler ve başarısız chain’ler dahil olmak üzere çok çeşitli risklere karşı hassastır… Güncelleme, “düzenleyici riskler” içeriyor.

Celsius, düzenleyici taleplere henüz yanıt vermedi

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, şirket geçen hafta ABD’deki yeni “Kazan” programı kayıtlarını akredite yatırımcılarla sınırladı. 11 Nisan tarihli bir blog yazısında, “Earn ürünümüzle ilgili olarak ABD düzenleyicileriyle devam eden görüşmeler içindeyiz” dedi. Geçen Eylül, eyalet menkul kıymetleri düzenleyicileri Celsius’a Earn’ün kayıt dışı bir menkul kıymet olmadığını kanıtlamasını istedi. Federal düzenleyicilerin de Celsius’u araştırdıkları söyleniyor. Kripto kredisi veren rakip BlockFi için olduğu gibi, hiçbir çaba bir uzlaşma veya para cezası ile sonuçlanmadı.

ABD kullanıcılarına kripto borç verenler, geçtiğimiz yıl yeni bir düzenleyici inceleme dalgasıyla karşı karşıya kaldı. Bankaları geride bırakan getirilerle yatırımcıları kendilerine çekiyorlar. Celsius, yazım sırasında yıllık %18 getiri ödemesi teklif ediyor. Düzenleyiciler, bu ürünlerin, şirketlerin bu tür getirileri nasıl elde ettiği konusunda daha fazla gözetime ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Celsius, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir