Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$66.866
% 0.11
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.866
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Ekonomistten Altın, BTC, XRP ve ETH Tahmini: Fena Patlayacak!

Kripto para piyasası Fed’in 50 puanlık faiz artışının sinyalleriyle sarsıldı. Dolar yükseldi ama altın fiyatının yükseliş trendi kesintiye uğradı ve borsa yönünü aşağı çevirdi. Kripto para analisti Tuna Kaya, altında bir sıkışma olduğunu belirterek yatırımcıları uyarıyor.

Bitcoin Fed’in sinyalleriyle dip seviyelere ulaştı

Kripto para piyasası, Fed Başkanı Jerome Powell’ın 3-4 Mayıs’ta 50 baz puanlık faiz artırımının düşünüleceği haberine sert tepki verdi. Powell’ın açıklamalarıyla piyasalar, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşı ve Çin’in Covid-19 kısıtlamaları konusunda şimdiden gergin durumda. Uzun süredir özellikle dolar yükselirken değer kazanan altın aniden düştü ve borsa yönünü aşağıya çevirdi. Powell’ın şahin sözleri en çok kriptoları vurdu. Dün 42.000 dolardan işlem gören Bitcoin 40.000 dolara geriledi. Tuna Kaya, Powell’ın faiz oranlarını artırma konusundaki yorumlarının Bitcoin’in düşüşünü tetiklediğini söylüyor. Fed’in Mayıs toplantısından önce şahin açıklamalar yapılmış olsa da pratikte bu şekilde olmayacağını düşüyor. Tuna şöyle devam ediyor:

Ekonomi gerilemeye doğru gidiyor. Toplantı, kripto para fiyatlarını etkilemeye başlamış durumda.  Bu seviyeler, Bitcoin ve altcoin piyasasında dip seviyeler. Fed bilanço küçültmeye gitmezse hazirana doğru kripto paralarda ciddi bir artış bekliyorum. Bitcoin dalgalı seyretse de yükselecektir.

Altın patlama hazırlanıyor

Altının yükselen trendinin geri döndüğünü vurgulayan Kaya, Çin’in altın ticareti kısıtlamalarının gevşetilmesiyle altın alımlarının artacağını tahmin ediyor:

Özellikle yaz aylarında ons altın fiyatları artacak. Ons altında 2.000 dolar seviyesi aşıldıktan sonra yıl ortasında 2.200 seviyesini görecektir. Altın geç de olsa artacaktır. Gram altında 900’lü seviyeler alım için güzel. Gram altında 9.00-9.040 TL arasında sıkıştı. Her sıkışma bir patlama yapıyor

coinmuhendisi.com olarak analizlerini paylaştığımız Kaya’ya göre, Temmuz ayında meydana gelen gibi kur korumalı mevduatlardan çıkışlar dolar üzerinde etkili olabilir. Dolarda 14,75 TL’den sonraki adımın 15,72 TL olduğunu söyleyen Kaya, şunlarla sonlandırıyor:

 Kurda kontrollü bir yükseliş var. Genel anlamda piyasada 18-20 TL arasında fiyatlanan bir dolar kuru var aslında

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir