Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.669
% 2.27
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.669
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Ünlü Şirket, Bu Kripto Para Varlıklarının Yarısını Sattı! 

Bitfarms, likiditeyi iyileştirme ve borçları ödeme stratejisinin bir parçası olarak 3 bin Bitcoin sattı. Şirket yönetimi, kripto para satışının, mevcut ortamda en iyi ve en ucuz yöntem olduğunu düşünüyor.

Kripto para madencisi, BTC’lerini borç ödemek için satıyor

Kanadalı kripto para madencilik firması Bitfarms, yaklaşık 62 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) sattı. Şirket, Haziran ayında borcunu azaltmak için satıştan elde edilen geliri kullandığını belirtti. Bitfarms’ın finans şefi Jeff Lucas, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

Likidite kaynağı olarak BTC varlıklarımızın bir kısmını ve günlük üretimi satıyoruz. Çünkü bu, mevcut piyasa ortamında en iyi ve en ucuz yöntem.

Bu bağlamda Salı günü yaptığı açıklamada Bitfarms, son yedi gün içinde 3.000 Bitcoin, sattığını söyledi. Bu da kripto madenciliği firmasının kabaca 6.349 BTC varlığının yaklaşık %47’sini sattığı anlamına geliyor. Şirkete göre, BTC satışlarından elde edilen 62 milyon dolarlık fon, borç ödemesi için kullanılacak. Yani, Galaxy Digital ile BTC destekli kredi tesisini azaltarak borcunu yeniden dengeleyecek.

“Mevcut piyasa ortamında en iyi ve en ucuz yöntem olduğunu düşünüyoruz”

Bitfarms, satılan kripto para ile, kredi tesisini Haziran ayında 100 milyon dolardan 66 milyon dolara düşürdü. Ayrıca, şimdiki ödemeyle borcunu 38 milyon dolara indirdi. Bitfarms baş finans sorumlusu Jeff Lucas’a göre, madencilik firması günlük ürettiği tüm Bitcoin’i (kabaca 14 BTC) artık HODLing’ yapmıyor. Bunun yerine ‘likiditeyi artırmak ve şirketin bilançosunu kaldıraçtan arındırmak ve güçlendirmek için harekete geçmeyi seçiyor.

Bitfarms ayrıca, ekipmanı finanse etmek için NYDIG ile 37 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladığını söyledi. Buna ilaveten firmanın likiditesini yaklaşık 100 milyon dolara çıkardığını açıkladı. Jeff Lucas, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

Uzun vadeli BTC fiyat öngörümüzdeki yükseliş devam ediyor. Bununla birlikte, stratejik değişiklik, birinci sınıf madencilik operasyonlarımızı sürdürme ve gelişmiş madencilik ekonomisi beklentisiyle işimizi büyütmeye devam etme konusundaki en önemli önceliklerimize odaklanmamızı sağlıyor. BTC varlıklarımızın bir kısmını ve günlük üretimimizi bir likidite kaynağı olarak satıyoruz. Bunun mevcut piyasa ortamında en iyi ve en ucuz yöntem olduğunu düşünüyoruz.

Bu arada Bitfarms, Ocak ayı itibariyle, Bitcoin 41.000 doların üzerindeyken yaklaşık 177 milyon dolar değerinde 4.300 BTC’ye sahipti. Kurucu ve CEO Emiliano Grodzki, şirketin stratejisinin “en düşük maliyetle ve en hızlı sürede en fazla Bitcoin biriktirmek” olduğunu söyledi.

Son günlerde BTC ve ETH dahil olmak üzere büyük kripto paralarda aşırı fiyat oynaklığı var. Bitfarms’ın hamlesi de tam bunun ortasında geldi. coinmuhendisi.com’dan takip etiğiniz üzere Cumartesi günü, BTC fiyatı 18.000 doların altına düştü. Bu durum, Aralık 2020’den bu yana ilk kez gerçekleşti. Ancak o zamandan beri Bitcoin 21.000 doların üzerine çıktı. ETH fiyatı ise Cumartesi günü 18 ayın en düşük seviyesine, 1.000 doların altına benzer bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte lider altcoin, Salı günü 1.200 doların üzerini gördü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir