Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.837
% 0.50
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.837
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Ünlü Şirket, Bu Altcoin’lerden Milyarlık Alımlar Yapacak!

Algoritmik stablecoin protokolü Frax, stablecoin için yedek teminat olarak kullanmak üzere milyarlarca dolarlık büyük Blockchain’lerin altcoin projelerini satın alma fikrini açıkladı. Peki protokol neler alacak? İşte detaylar…

FRAX, altcoin alımı yapabilir

FRAX olarak adlandırılan stablecoin, Frax Shares (FXS) adlı başka bir token ile FRAX alıp satan bir algoritmanın yanı sıra USDC tarafından kısmen teminat altına alınarak dolar değerini koruyor. Stablecoin piyasaya sürüldüğünde, tamamen USDC tarafından teminat altına alındı, ancak genişledikçe, dolara sabit kalmasını sağlamak için algoritmik unsurları kullandı.

Projenin diğer coin’leri teminat olarak kabul etmesi her zaman bir olan bir fikirdi. Projenin belgeleri, sistem daha sağlam hale geldiğinde Ethereum ve Bitcoin gibi stabil olmayan kripto para birimlerinin teminat olarak eklenebileceğini belirtiyor. Yine de, çeşitli kripto varlıklarından oluşan başka bir “istikrar fonu” kurma planı, bir olasılık olarak tartışıldı.

Frax’ın son hamlesi ile Terra benzerliği

Frax Finance kurucusu Sam Kazemian, teminat desteği almak için böyle bir multi-chain yaklaşımın, bu Blockchain’deki FRAX cinsinden işlemlerin akışını teşvik edeceğini söyledi. Kazemian’a göre sistem, bu layer-1 zincirlerinin yerel tokenları için gelen talebe katkıda bulunacaktır. Kazemian, “Unutmayın, bu strateji, her L1 zincirinin (BTC/Lightning dahil), ekonomilerinde FRAX stablecoin’lerinin akması için bir teşvike sahip olacağı anlamına geliyor, çünkü bu, L1 tokenları için merkez bankası büyüklüğünde bir pazar talebi yaratıyor” dedi.

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere karar, son zamanlarda Terra USD’yi (UST) destekleyecek bir istikrar fonu oluşturmak için büyük Bitcoin alımları yapan DeFi merkezli bir Blockchain olan Terra ile benzerlikler taşıyor. Ancak, Terra’da olduğu gibi sadece Bitcoin satın almak yerine Frax, stablecoin’in sunuldupu tüm Blockchain yerel varlıklarını elde etmeyi amaçlıyor. Peki, bunlar hangileri? FRAX’ın en büyük varlığı Ethereum’dayken, diğer birçok Blockchain’de mevcut. Yani şirketin önümüzdeki aylarda Avalanche’ın AVAX’ını, BNB Chain’in BNB’sini, Fantom’un FTM’sini ve Solana’nın SOL’unu bu zincirlerde dolaşan FRAX’ı desteklemek için satın alması muhtemel.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir