Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.937
% 1.71
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.937
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ünlü Şirket, 7202 Bitcoin Sattı! “Devamı da Gelecek”

Ünlü bir madencilik şirketi Haziran ayında 7202 Bitcoin sattığını bildirdi. Şirket bu satışlardan 167 milyon dolarlık gelir sağlarken, elindeki Bitcoin’leri nakde geçirmeyi planladığını söylüyor.

Core Scientific daha fazla Bitcoin satacak

Salı günü yapılan açıklamaya göre, Core Scientific (CORZ), geçen ay ortalama 23.000 dolardan 7.202 Bitcoin. Şirket bu satıştan toplamda 167 milyon dolar gelir elde etti. Madencilik devi, bu satışların ASIC sunucularına yapılan ödemeler, ek veri merkezi kapasitesine yapılan sermaye yatırımları ve borç geri ödemeleri için kullanıldığını söylüyor. Ayrıca, işletme giderlerini ödemek, büyümeyi finanse etmek, emekli borcunu ödemek ve likiditeyi korumak için kendi kendine çıkarılan Bitcoin’leri satmaya devam edeceğini söyledi.

Core Scientific CEO’su Mike Levitt’in konu hakkında yaptığı açıklamalar:

Bu zorlu ortamı karşılamak için bilançomuzu güçlendirmek ve likiditeyi artırmak için çalışıyoruz. Ayrıca 2022 yılı sonuna kadar veri merkezlerimizde 30 EH/s’nin üzerinde faaliyet göstereceğimize inanmaya devam ediyoruz…Doğabilecek sıkıntılı fırsatlardan yararlanırken, planımızı uygulamaya odaklanmaya devam ediyoruz.

Madencilik şirketi, Haziran ayında günde yaklaşık 36.9 Bitcoin ile Mayıs ayına göre biraz daha yüksek olan 1.106 Bitcoin üretti. Core güncellemesinde, Bitcoin üretimine Haziran ayında sunucu dağıtımları yardımcı oldu. Ancak üretim ilerlemeleri “kısıtlama faaliyetinde önemli bir artış” ile sınırlı kaldı. Ay boyunca günlük üretim yaklaşık %14 arttı.

Madenciler satarken, on-chain veriler Bitcoin için neler söylüyor?

CoinShares’in haftalık “Kripto Para Fon Akışları” raporunun son sayısı piyasaya bir miktar rahatlama getirdi. Rapora göre, kripto yatırım ürünleri 27 Haziran-1 Temmuz arasında toplam 64 milyon dolarlık giriş gördü.

Coğrafyalara göre, Brezilya, Kanada, Almanya ve İsviçre gibi bölgelerde toplam 20 milyon dolarlık girişler vardı. Rapora göre, “bu, yatırımcıların cari fiyatlarla uzun pozisyonlara ekleme yaptığını vurguluyor.”

Ayrıca, ABD’li yatırımcılar, güçlü talep gören short BTC yatırım ürünlerine 46,2 milyon dolarlık giriş kaydetti. Short-Bitcoin’e girişler, muhtemelen short-BTC yatırım ürünlerinin ilk kez erişilebilir olmasından kaynaklanmaktadır.

Peki bu ortamda altcoin projeleri ne kadar talep görüyor?

Diğer yandan altcoin’lere geçildiğinde, short-Bitcoin yatırım ürünleri, ürün lansmanı göz önüne alındığında 51 milyon dolarlık rekor bir giriş gördü. Ethereum, geçen hafta toplam 5 milyon dolarlık girişlerin ikinci haftasını gördü. Ek olarak, 11 haftalık çıkış büyüsünü kırdı. Bununla birlikte, yıldan bugüne çıkışlar 433 milyon dolar gibi şaşırtıcı bir seviyede kalmaya devam ediyor.

Son olarak, Solana, Polkadot ve Cardano ürünleri sırasıyla 1 milyon , 700.000 ve 600.000 dolarlık küçük girişler kaydetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir