Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.705
% 0.59
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.705
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ünlü Milyarder: Bitcoin’den Uzak Durun! Bundan Alıyorum

Kripto piyasası LUNA çöküşüyle derinleşen kayıplarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Kimi analistler ve traderlar bu çöküşü Bitcoin’de alım fırsatı olarak görüyor. Ünlü Amerikalı milyarder Sam Zell ise, büyük düşüşe rağmen Bitcoin üzerinde ayı kalmayı tercih ediyor. Lider kriptodan uzak duran Zell, yatırım için beğendiği şeyi açıklıyor.

Ünlü milyarder Bitcoin (BTC)’den uzak durmayı tercih ediyor

Amerikalı milyarder işadamı ve hayırsever Sam Zell, yakın zamanda CNBC’nin ‘Squawk Box’ programına katıldı. Ünlü milyarder Bitcoin’in hala 21.000 dolar seviyesinde ucuz olmadığını söyledi. Emlak devi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Temelde ne pahasına olursa olsun Bitcoin’den uzak durdum.

Sam Zell, amiral gemisi kripto para biriminin güvenlik modelini anlamak için hala mücadele ettiğini itiraf ediyor. Milyarder, hükümet tarafından bir şekilde desteklenmeyen herhangi bir kripto para biriminin işe yaramayacağına inanıyor.

Bu Çarşamba’nın başlarında, dünyanın en büyük kripto para birimi, 20.000 dolar seviyesinin altına düşmekten sadece bir kıl payı uzaktaydı. Bununla birlikte Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere gün içi en düşük 20.079 doları gördü. Ayrıca BTC, 69 bin dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden bir hayli uzaklaşmış durumda.

Sam Zell, enflasyondan korunmak için altın aldı

Bu arada Fed’in 28 yıl sonra bugün enflasyonu frenlemek için en büyük faiz artırımını açıkladı. İlk başta beklentiler 50 baz puan yönündeyken, son TÜFE verisinden sonra 75 baz puana kaymıştı. Ve Fed Watch Tool’ün belirlediği %93 ihtimal gerçek oldu. Fed 75 baz puanlık tarihi bir artış yaptı. Bu artış piyasalarda fiyatlandığı için aşırı bir tepki olmadı.

Yine de bazıları, Bitcoin’in şu anda aşırı satım bölgesinde olduğuna inanıyor. Fidelity’den Jurrien Timmer, Bitcoin’in aslında şu anda göründüğünden daha ucuz olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Timmer, bunun için lider kripto para biriminin güçlü temellerine dikkat çekiyor.

Öte yandan Sam Zell, yıllardır kripto para birimlerini reddedenler arasında. Aralık 2020’de ‘Bitcoin’e şüpheyle baktığını’ söyledi. Ancak cevabın bu olabileceğini kabul etti. Sam Zell, özel yatırım şirketi Equity Group Investments’ı, 50 yılı aşkın bir süre önce kurdu. Ünlü milyarder yatırıma özgün ve aykırı yaklaşımıyla nam saldı.

Geçen Mayıs ayında Sam Zell, 1970’leri hatırlattığını iddia ettiği artan enflasyon nedeniyle altın aldığını açıklamıştı. Bununla birlikte, tıpkı Bitcoin gibi, altın da görünüşe göre enflasyon testinde başarısız oldu. Altın fiyatları son zamanlarda 18 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir