Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.409
% 4.60
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.409
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Ünlü Borsa Açıkladı: Bu Altcoin’lere Yatırım Yapacak!

Bitcoin ve altcoin borsası Huobi Global Blockchain, web3 ve merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerine yatırım yapmayı amaçlayan yeni bir risk sermayesi kolu başlattı. İşte detaylar…

Huobi, bu altcoin ekosistemine yatırım yapacak

Huobi’nin bu yatırım koluna “Ivy Blocks” adı verildi. Borsa, yaptığı açıklamada “hazinesinin” bir parçası olarak yönetim altında 1 milyar doların üzerinde varlığa sahip olduğunu söyledi. Ivy Blocks tarafından desteklenen ilk proje, Cube zinciri üzerine kurulu merkezi olmayan bir borsa olan Capricorn Finance. Capricorn ayrıca diğer DeFi protokollerine otomatik para piyasası özellikleri sunar.

Bu yıl Defi alanındaki altcoin’lerde yüzde 80’lik düşüşe rağmen Huobi, alanı merkezi olmayan internetin en “umut vaat eden uygulamalarından” biri olarak görüyor. Ivy Blocks, DeFi platformlarına üç ana cephede destek sağlayacak. Proje, bir varlık yönetimi platformu, erken aşama bir Blockchain kuluçka merkezi, bir kripto ve web3 araştırma merkezinden oluşacak.

Proje, yalnızca finansman sağlamanın ötesinde, teknik rehberlik, mentorluk programları sunacak ve token listelemeleriyle yaklaşan Blockchain’lere yardımcı olacak. Umut vadeden birçok proje, büyümenin önünde önemli engeller oluşturan likidite kısıtlamaları ve pazara giriş desteği eksikliği ile karşılaşma eğilimindedir. Huobi, yaklaşan DeFi projelerinin çoğunun, sağlamayı amaçladığı destek eksikliği nedeniyle başarısız olduğuna inanıyor.

DeFi ve web3 coin’leri hangileri?

Peki, Huobi’nin dikkat çektiği web3 ve DeFi alanında en popüler olan altcoin’ler hangileri? Piyasa değeri ile en büyük DeFi coin’leri olarak Avalanche (AVAX), Chainlink (LINK), Uniswap (UNI), Tezos (XTZ), Theta Network (THETA), Aave (AAVE), Maker (MKR), The Graph (GRT) ve THORChain (RUNE) örneği verebiliriz. Web3 coin’lere ise Filecoin (FIL), Stacks (STX), Arweave (AR), Livepeer (LPT), Siacoin (SC), Ontology (ONT), Hive (HIVE), Storj (STORJ) örnek verilebilir.

DeFi alanı düşerken bile yatırım geliyor

Huobi’nin DeFi’a geçişi, merkeziyetsiz alanın daha geniş bir kripto erimesinin ortasında bu yıl değerinin yarısından fazlasını kaybetmesinin ardından geldi. DeFi Llama’dan elde edilen veriler, DeFi’ye kilitlenen toplam değerin, yılın başında 210 milyar dolardan yaklaşık yüzde 80 düşüşle 90,4 milyar dolara düştüğünü gösteriyor. Bu kayıpların büyük bir kısmı, patlaması bir ayda yaklaşık 40 milyar doları yok eden Terra’dakilerden de kaynaklanıyor.

Daha geniş bir kripto erimesi de DeFi değerlemelerini çökertti, çünkü uzayda işlem yapmak için kullanılan çoğu büyük token fiyatlarda büyük bir düşüş gördü. Değer bakımından en büyük DeFi Blockchain’i olan Ethereum, 2022’de ETH tokenının fiyatının yüzde 56 düşüş yaşamasıyla kayıp yaşadı.  

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir