Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$64.061
% 1.42
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.061
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Ünlü Analistler: Altın Rusya Etkisiyle Bu Seviyeleri Kıracak!

Batı’nın ekonomik yaptırımları Rusya ekonomisini felce uğratmaya devam ediyor ve ülke, çökmekte olan para birimini desteklemek için devasa altın rezervlerini kullanamıyor.

“Altının kazançlarını 2.000 dolara doğru genişlettiğini göreceğiz”

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Perşembe günü, ABD Hazinesi, Başkan Joe Biden tarafından imzalanan yürütme emirlerine atıfta bulunarak Rusya ile altın işlemlerinin yasak olduğunu açıkça belirten bir bildiri yayınladı.

Bazı haberlere göre, Rusya’nın altın rezervlerini uluslararası yaptırımları atlatmak için kullandığına dair işaretler vardı. Swissquote Bank kıdemli analisti İpek Özkardeskaya ise gelişmeyi şu şekilde yorumluyor:

Rusya’ya yönelik altın yasağı, Rusya’nın ‘düşmanca davranan’ ülkelerden petrol ve doğalgazını ruble ile satın almalarını istemesine bir yanıt olarak geldi. Haberler altının değerini olumsuz etkilemeyecek. Artan gerilimler ve yaklaşan belirsizlikler nedeniyle sarı metalin kazançlarını 2.000 dolara doğru genişlettiğini göreceğiz.

“Altın, küresel bir para birimi olarak ABD doları ile rekabet ediyor”

Bazı analistlere göre, güncellenen direktif Rusya’nın ekonomisini desteklemek için altın rezervlerini kullanmasını zorlaştıracak, ancak, bunu imkansız kılmaz. Rusya şu anda dünyanın en büyük beşinci rezervlerine sahip ve yaklaşık 140 milyar dolar değerinde 2.298,5 ton altın bulunduruyor.

SIA Wealth Management baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski, Rusya’nın Doğu’da altınını satın alabilecek bazı müttefikleri olduğunu söylüyor. Ancak Rusya’ya uygulana tüm ekonomik yaptırımların batı finans sisteminin geleceği ve ABD dolarının rezerv para birimi statüsü hakkında soru işaretleri yarattığını da sözlerine ekliyor. Stratejist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

ABD, Rusya’nın küresel finans piyasalarına erişimini kısıtlamaya devam ediyor. Bu nedenle alternatif para birimleri ve kripto para birimleri hakkında daha geniş sorular soruluyor. Sarı metal, küresel bir para birimi olarak ABD doları ile rekabet ediyor.

“Bütün bu belirsizlikler, altın için bir arka rüzgar olacak”

Colin Cieszynski, Rusya’ya yönelik yaptırımların diğer ülkeleri ABD doları rezervlerini azaltmaya sevk edebileceğini ve altının en çekici alternatif olduğunu belirtiyor. Stratejist, Rusya’nın Ukrayna ile savaşının küresel ekonomi için belirsiz bir ortam yaratması ve değerli metale yönelik güvenli liman talebini artırması nedeniyle altın konusunda yükselişte olduğunu kaydediyor ve şunları söylüyor:

Rusya altını Çin’e ya da başka bir ülkeye satsa bile, altının iyi desteklendiğini düşünüyorum. Bütün bu belirsizlikler, altın için bir arka rüzgar olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version