Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.860
% 4.58
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.860
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin Yapay Zeka Stratejisi Nedir?

Yapay Zeka ve Spor

Cuma günü Uluslararası Olimpiyat Komitesi, sporda yapay zekadan yararlanma stratejilerini açıkladı. Burada amaç, dünya çapındaki coşkuya katılmak ve sürekli değişen yeniliklerden yararlanmak gibi görünüyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, yüksek performans gösteren sporcuların tanınması için yeni ortaya çıkan teknolojiyi kullanmayı, eşitliği sağlamak için spor karar verme sürecini geliştirmeyi ve bireysel eğitim yöntemleri geliştirmeyi amaçlayan yapay zeka stratejisini sundu.

Spor Yayıncılığında Yapay Zekadan Nasıl Yararlanılır?

Uluslararası Olimpiyat Komitesi yetkilileri bisiklet yarışlarının yapıldığı Lee Valley Velodrome’da soruları cevapladı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı için Olimpiyatları taze ve güncel kılmak yeni teknolojilere ayak uydurmayı gerektiriyor. Londra Olimpiyat Park’ı içindeki Velodrom’da düzenlenen basın toplantısında IOC Başkanı Thomas Bach şunları söyledi: “Bugün Olimpiyat Oyunlarının benzersizliğini ve sporun güncelliğini sağlamak için bir adım daha atıyoruz. Bunu başarabilmek için değişimin liderleri olmak zorundayız.”

Ayrıca, “Yapay zekanın muazzam potansiyelinden etkin bir şekilde yararlanmaya kararlıyız” diye ekledi.

Olimpiyat Oyunlarının yayın hakları Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne milyarlarca dolar kazandırıyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, oyuncuların çevrimiçi zorbalığa maruz kalmasını önlemenin yanı sıra, yayıncılara yardım sağlayarak evdeki izleyicilerin deneyimini geliştirmeye yardımcı olmak için teknolojiyi kullanmayı amaçlıyor.

Bach ayrıca sporda yapay zekanın benimsenmesini hızlandırmak için bir çalışma grubu oluşturulduğunu duyurdu ve Paris Olimpiyatları’nda daha fazla yapay zeka girişimi başlatma sözü verdi. Yerel Paris Oyunları organizatörlerinin önerilerinden birkaçı eleştiri konusu oldu. Açıklamalarına göre, yüksek teknolojili gözetleme kameraları kullanmayı planlıyorlardı. Bu yöntemi büyük insan grupları ya da terk edilmiş nesneler gibi güvenlik tehditlerinin tespiti için uygulayacaklarını iddia ediyorlar.

Fransız hükümeti yüz tanıma yöntemini kullanmayacaklarını söyledi. Ancak eleştirmenler, bu gözetleme teknolojisine geçici olarak izin verilmesinin mahremiyetin ihlali anlamına geleceğini iddia ediyor. Bach, oyun güvenliği konularıyla IOC’nin değil ev sahibi ülkelerin ilgilenmesi gerektiğine inanıyor. Konuşmasına Fransız yönetiminin kapsamlı adımlarına inandığını da ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir