Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.185
% 6.29
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.185
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Nijerya İlk Çok Dilli Yapay Zeka Modelini Tanıttı

Nijerya

Büyük Dil Modeli (LLM) Nijerya’da kullanılmaya başlandı. İletişim Bakanı Dr. Bosun Tijani, Abuja’da dört gün süren bir yapay zeka çalıştayının ardından Cuma günü lansmanı duyurdu.

Tijani’ye göre YZ aracı, Nijeryalı bir YZ şirketi olan Awarritech; uluslararası bir teknoloji firması olan DataDotOrg; NITDA; ve Ulusal YZ ve Robotik Merkezi NCAIR arasındaki işbirliği ile hayata geçirildi. Bakana göre, çalıştaya Nijerya Ulusal YZ Stratejisi taslağının geliştirilmesine yardımcı olan 120’den fazla YZ uzmanı katıldı.
Tijani, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Meta, Google, Microsoft, Luminate, Lagos Business School, Data Science Nigeria ve Yahoo! gibi çeşitli paydaşlardan gelen toplam 3,5 milyon doların Ulusal YZ Stratejisini finanse etmek için taahhüt edildiğini bildirdi.
Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan NITDA’nın yanı sıra Federal Teknoloji, İnovasyon ve Ekonomi Bakanlığı’na bağlı departmanlar da bu programa destek veriyor. 21st Century Technologies’in pilot programı iki milyon dolar alacak ve hükümetten de 1.5 milyon dolar ek kaynak sağlanacak.
Tijani ayrıca Nijerya’da yapay zekanın gelişimini hızlandırmak için büyük adımlar atıldığını ve ittifaklar kurulduğunu açıkladı. Bu girişimlerde 21st Century Technologies, Galaxy Backbone ve NCAIR Nijerya, ülke için çok önemli olan yapay zeka projelerini desteklemek üzere bir araya geldi.
Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nin ve çok dilli dil modelinin yayınlanması, Nijerya’nın yapay zeka yeteneklerini geliştirmeye ve Afrika yapay zeka araştırma ve geliştirme lideri olmaya hazır olduğunu gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir