Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$64.058
% 1.49
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.058
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Twitter’ın Yeniden Markalaşması ve Olası Etkileri!

elon musk,twitter,x.com,twitter logo

Twitter, X olarak yeniden markalaşmasıyla birlikte ticari marka konusunda potansiyel yasal süreçlerle karşı karşıya kalabilir. Ticari marka uzmanı Josh Gerben, X’in marka değişikliğinin şirkete önemli maliyetler getirebileceğini dile getirdi. Gerben’e göre, şirketin, olası davalarla başa çıkmak için 100 milyon dolar gibi ciddi bir kaynağı ayırması gerekebilir.

Gerben, sosyal medya platformu hakkında henüz açıklamamış olsa da, önümüzdeki birkaç hafta içinde ABD mahkemelerinde X’e yönelik ticari marka ihlali davalarının açılabileceğine işaret etti. Bu durumda, Microsoft ve Meta gibi ABD merkezli şirketlerin farklı ürün ve hizmetler için benzer “X” ticari markaları olduğu bilinmektedir. Bu nedenle birçok şirketin, kendi gerekçeleriyle X’e karşı dava açabileceği ifade edilmektedir.


Yeni Platform,Yeni Dönem

Elon Musk, 23 Temmuz’da Twitter’ın yeniden markalaşacağını ve ikonik mavi kuşunun yerini siyah beyaz bir “X” logosunun alacağını duyurdu. Aynı zamanda, Twitter’ın çatı şirketi olan X Corp, Musk tarafından geçtiğimiz mart ayında kurulmuştu. Ancak yeniden markalaşmanın duyurulmasına rağmen, platformun arayüzü hala eskisi gibi çalışmaya devam ediyor. Arama çubuğu, mavi “tweet” butonu ve retweet sayacı gibi öğeler, hala eski adıyla görüntüleniyor.

Twitter kullanıcıları arasında, bu hızlı yeniden markalaşmanın iyi düşünülmemiş bir adım olduğuna dair eleştiriler yükseldi. Elon Musk da 24 Temmuz tarihli bir retweet mesajında yeni isimle ilgili net bir açıklama yapmadı. Ayrıca, Musk, kullanıcıların X platformunda tüm finansal işlemlerini yönetebilecekleri ve küresel finans sisteminin yarısını etkileyen hizmetler sunmayı planladığına dair ima da bulundu.

Twitter’ın hızlı bir şekilde markalaşma sürecine girmesi ve X adıyla hizmet vermeye devam etmesi, dünya çapında büyük tartışmalara neden oldu. Hatırlanacağı üzere, Elon Musk, Ekim 2022’de 44 milyar dolarlık bir anlaşmanın ardından Twitter’ı devralmıştı. Daha sonra şirketin yönetici ekibinin üyelerini işten çıkardı ve platformun eski doğrulama sistemi olan mavi onay işaretlerini çeşitli ücretli seçenekler lehine aşamalı olarak kaldırdı.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Elon Musk, Nisan ayında kısa bir süreliğine Twitter logosunu Dogecoin (DOGE) ile değiştirse de, o dönemde platformdaki pek çok kişi bu değişimin geçici olduğunu biliyordu. Şimdi ise X’in yeniden markalaşmasıyla birlikte, şirketin San Francisco merkezinin logosunun yakında bir kuştan bir harfe dönüşebileceği konuşuluyor.


İlginizi Çekebilir:zkSync Era Ağında Hack Olayı!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir