Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$63.109
% 7.22
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 63.109
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

“Tuzağa Dikkat” Analistler: Haftaya Altın Bu Seviyelerde Olabilir!

Altın piyasası bu hafta 1.830 doların üzerinde bir kırılma ile şaşırttı. Analistler, altının tekrar yükselişe geçmesi veya yatay fiyat hareketinde tekrar sıkışması konusunda önümüzdeki haftanın çok önemli olacağını söylüyor. Analistlerin piyasa yorumlarını ve tahminlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

“Hisse senetleri ve kripto alanı satarken paranın bir yere gitmesi gerekiyor”

Beklenmeyen bir hareketle, kıymetli metal bu hafta iki ayın en yüksek seviyelerine çıktı ve yatırımcılar, volatilitenin önümüzdeki hafta yapılacak Federal Rezerv toplantısı öncesinde hisse senedi piyasalarını sarsmasıyla güvenli limanlara akın etti. RJO Futures kıdemli piyasa stratejisti Frank Cholly, verdiği bir demeçte, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Hisse senetleri ve kripto alanı satarken paranın bir yere gitmesi gerekiyor. Altın, hisse senedi piyasasındaki tüm zayıflık nedeniyle bu hafta yükseldi. Bitcoin de oldukça düştü. Altın için bir tabanımız var. Soru şu ki, aşağı inip yatay mı kalacağız yoksa 1.900 dolara tırmanacak mıyız? Kıymetli metalin 1.830 doların üzerinde bir kapanışa daha ihtiyacı var. 1.850 doların üzerinde bir hareketten önce bu seviyeyi korumak çok önemli.

Everett Millman: Altın için gerçek talep hala güçlü

Gainesville Coins değerli metaller uzmanı Everett Millman ise, altındaki hareketin çok hızlı olması nedeniyle bazı analistleri şaşırttığını söylüyor:

Altın piyasası birkaç aydır yatay seyrediyor. Her iki yönde de bir kopuş görmek biraz şaşırtıcıydı. Bu haftaya girerken altın piyasasında hava çok olumsuzdu. Birçok büyük banka altın fiyatının düşeceğini öngörüyordu. Negatif duyarlılık bizi başka bir yöne dönmeye hazırlarken, bu durum altının lehine oynadı.

Ayrıca, yükselen petrol fiyatları ve güçlü bireysel talebinin, altın fiyatlarının yükselmesine katkıda bulunduğunu belirten Everett Millman, konuyu şu şekilde açıklıyor:

Daha yüksek petrol, altının yerden çıkarılmasını daha pahalı hale getiriyor. Çıkarılan altın arzındaki kısıtlamaları görebiliyoruz. Ayrıca, altın için gerçek talep hala güçlü. ABD Darphanesi altın satışlarında 12 yılın en yükseklerini gördü, Perth Mint ise 10 yılın en yükseklerini gördü. Ortalama bireysel yatırımcılar hala on yılın en hızlı temposunda altın satın alıyor.

Frank Cholly’e göre önümüzdeki hafta altının gücü bunlara bağlı

Tüm gözler, Çarşamba günü yapılması planlanan Federal Rezerv para politikası toplantısına piyasaların nasıl tepki vereceğine çevrildi. Frank Cholly, merkez bankası aynı seviyede şahinliği koruduğu için ABD hisse senetlerinde daha dik bir satış göreceğini tahmin ediyor:

Hisse senetlerinde daha anlamlı bir düzeltme yapabiliriz. Fed’in yönüne dair daha fazla kanıtımız olacak. Ve borsa, Fed’in dikkatini çekmek için öfke nöbetleri atmayı sever. Önümüzdeki hafta altının gücü, hisse senetlerinin düşüşe geçmesine ve paranın değerli metallere yeniden tahsis edilmesine bağlı olacak. Altın 1.850 doların üzerine çıkarsa, 1.870-80 dolar ve sonunda 1.900 dolar için kapıyı açacak.

Altın yatırımcıları için FOMC odakta olacak

Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın basın toplantısının izleyeceği Fed toplantısı, önümüzdeki haftanın en büyük makro etkinliği olacak. Analistler, Mart ayındaki ilk faiz artışı konusunda daha şahin ipuçları ve potansiyel bilanço akışına ilişkin daha fazla netlik almayı bekliyorlar. Şu anda piyasalar 2022’de dört faiz artışı fiyatlıyor. Capital Economics’in Kuzey Amerika baş ekonomisti Paul Ashworth, olası sonuçları şu şekilde yorumluyor:

Omicron dalgası ulusal düzeyde zirvesini geride bırakırken, Fed’i geride tutacak çok az şey var. Özellikle de gelecek hafta ücret artışında daha fazla hızlanma haberleri gelirse. Yıllık rotasyonun bir parçası olarak oy kullanacak olan şahin bölgesel Fed Başkanlarından birinin faiz oranlarını derhal yükseltmeye yönelik karşı oy kullanması da tahvil piyasasındaki son satışları hızlandırabilir.

ING’nin uluslararası baş ekonomisti James Knightley, Fed’in daralma sürecinin bir an önce tamamlandığını duyurarak daha da şahinleşme riskinin de bulunduğunu belirtiyor:

Federal Rezerv toplantısı ana odak noktası olacak ve şu anda sinyal verilen Mart ortası bitiş noktasından ileri sürülen QE (niceliksel genişleme) varlık alımlarının sona erdiğinin duyurusunu görebileceğimizden şüpheleniyoruz. Ekonominin pandemiden kaybettiği üretimi tamamen geri kazandığı, işsizliğin tekrar %4’ün altına düştüğü ve enflasyonun 40 yılın zirvesine yakın olduğu bir ortamda, ekonomiyi canlandırmaya devam etme söylemleri garip görünüyor.

Göz önünde bulundurulması gereken diğer önemli veriler Salı günkü CB tüketici güveni, Perşembe günkü 4. Çeyrek GSYİH sayısı, işsizlik başvuruları ve dayanıklı mal siparişlerinin yanı sıra Cuma günkü PCE fiyat endeksi olacak. Paul Ashworth

Dördüncü çeyrek GSYİH büyümesinin yıllık bazda biraz hayal kırıklığı yaratan % 4,0 olduğunu öğrenmeyi bekliyoruz. Ancak piyasalar daha çok İstihdam Maliyet Endeksi’ne (ECI) odaklanabilir. Özel ücret artışı üçüncü çeyrekte yıllık %4,6’ya ulaştı ve dördüncü çeyrekte %5’e kadar yükselebilir, bu da Mart ayındaki faiz artışını neredeyse kesin hale getirecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir