Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.656
% 3.52
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.656
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Türkiye’nin Bitcoin ve Altcoin Yasasının Detayları Ortaya Çıkıyor!

Türkiye’deki Bitcoin ve altcoin topluluğu, kripto para alanına gelecek regülasyonları merakla bekliyor. Devlet yetkilileri, kurallar hakkında kripto para uzmanları ve fenomenleriyle görüşmeye devam ediyor. Bunların en sonuncusu, Bilişim Teknolojileri Uzmanı Eylem Cülcüloğlu oldu. Peki, Cülcüloğlu ile neler konuşuldu? coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Bitcoin ve altcoin düzenlemelerine yönelik yeni detaylar

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto para yasa tasarısının yakın bir zamanda faaliyete geçeceğinin sinyalini vermişti. Bu durum Türk kripto para topluluğunu meraklandırırken, üzerine en çok düşünülen konu “kripto para varlıklarından vergi alınıp alınmayacağı” olmuştu. Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter’da bazı uzmanların yaptığı konuşmaya katılıp uzmanları meclise çağırdı. O zamandan beri bu toplantının ikinci oturumu da gerçekleşti. Elitaş’ın bu konu üzerine yaptığı son görüşmelerden biri, Bilişim Teknolojileri Uzmanı Eylem Cülcüloğlu ile oldu.

Uzman isim Youtube’da bir canlı yayın açarak neler konuşulduğunu aktardı. “Kripto para yatırımcılarının nelerden çekindiğini, nelerden korktuğunu” yetkililere aktardığını söyleyen Cülcüloğlu, “güzel bir bilgi alışverişi oldu” dedi. Ayrıca, kripto para madenciliğinin önemine ve Türkiye’de madencilik yapılmasının ne kadar olumlu bir durum olacağına değindiğinden bahsetti. Bu alanın yüksek potansiyel sergilediğine dikkat çekti.

Özellikle merak edilen vergilendirme konusunda ise uzman, “bu yasa tasarısında vergilendirme konusu” olmadığını, tam tersine Türkiye’nin kripto para için bir çekim merkezi yapılması istenildiğinden bahsetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir