Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.250
% 0.38
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.250
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı, NFT Dünyası İçin Sorare ile Ortaklık Kurdu (Sponsorlu)


Fantezi futbol platformu Sorare, bugün 15 Türk futbol kulübünden oluşan kulüpler birliği ile tüm oyuncular için NFT oluşturmak ve kulüpler için yeni bir lisans kategorisi üzerinden yeni gelir kaynakları yaratmak üzere ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu kapsamda 15 Türk futbol kulübünün tüm oyuncuları için NFT yayınlayacak. Bu yılın başlarında Sorare’de piyasaya sunulan Fenerbahçe ve Galatasaray kartları halihazırda platformda yer alıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Türk futbolseverler arasında popüler hale gelen Sorare’de Türkiye katılım açısından 1. ülke oldu. Türk katılımcılar her gün 1 saat 27 dakikadan fazla süreyi Sorare’de geçirerek Türkiye’de futbolun ne kadar önemli olduğunu kanıtlıyor. Ocak 2021’den bu yana Türkiye’de Sorare’de işlem gören toplam kart hacmi, aylık %32 gelir artışı oranıyla 3 milyon dolara ulaştı ve Türkiye’de toplam 35.000 kayıtlı Sorare kullanıcısı bulunuyor.

Bu ortaklık sayesinde Türk futbolseverler, koleksiyonerler ve fantezi futbol oyuncuları, Türkiye Futbol Kulüpleri Birliği’ndeki tüm oyuncuların dijital kartlarını serbestçe takas edebilecek ve kullanabilecek. Taraftarlara futbol tutkularını kutlamaları, paylaşmaları ve sahiplenmeleri için bir platform sunma misyonuyla, LaLiga ve Bundesliga’nın ardından şimdi de 15 Türk kulübü ile ortaklığını açıklayan Sorare, 2022’nin sonuna kadar dünyanın en iyi 20 futbol liginden her biri ile ortak olma hedefine daha da yaklaşıyor.

İlk kez NFT alanına giren Türk futbol kulüpleri birliği için önemli bir gelişme olan ortaklık, NFT spor piyasasına yönelik hızla büyüyen küresel ilgiyi öne çıkarıyor. Türkiye Süper Lig  Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Birlik olarak Süper Lig’in marka değerini artırmak ve kulüplerimize ek gelirler yaratmak için uzun zamandır çalışmalar yapmaktayız.Bu anlamda Türk futbol takımları adına NFT dünyasında büyük potansiyel görüyoruz.Sorare ile yaptığımız anlaşmayla bu potansiyeli değerlendireceğimize inanıyoruz.”

Sorare CEO’su ve kurucu ortağı Nicolas Julia şunları söyledi:

“Potansiyel taraftar kitlesi açısından dünyanın en büyük şampiyonalarından biri olan Türkiye Futbol Kulüpleri Birliği ile 15 yeni kulübün Sorare’ye katılmasından gurur duyuyoruz. Tüm kullanıcılarımız arasında Sorare’de her gün en çok zaman geçiren Türk taraftarlar dünyanın en aktif taraftarları arasında yer alıyor. Bu da büyüyeceğine inandığımız büyük bir ilgiye işaret ediyor. Taraftarların bir araya gelerek sevdikleri sporları sahiplendiklerini hissetmelerini sağlayan NFT’ler taraftarlığın geleceğidir.”

Sorare kartları birer NFT’dir; yani her kart benzersizdir, sınırlı sayıdadır ve mülkiyeti blockchain ile herkese açık olarak doğrulanabilir. Sorare, NFT teknolojisi ile spor kartlarını ve fantezi futbol oyununu birleştirerek futbolda öncü, yeni nesil bir alan yaratmıştır ve Gerard Piqué, Antoine Griezmann, Rio Ferdinand ve César Azpilicueta gibi futbol efsaneleri tarafından desteklenmektedir. Sorare, sınırlı sayıdaki dijital koleksiyonların toplanması, mülkiyeti ve ticareti ile kullanıcıların sahip olabilecekleri, gerçek dünya bağlantıları kurabilecekleri ve varlıklarını güvenli bir alanda koruyup kontrol edebilecekleri benzersiz bir oyun deneyimi yarattı.

Sorare’nin yeni nesil oyun deneyimi, Türk futbol kulüpleri birliğinin ve kulüplerin, Sorare’nin güçlü bir şekilde büyüdüğü ABD ve Asya’daki kripto kullanıcıları ve dünya çapındaki fantezi futbol oyuncularıyla yeni hayran kitlelerine ulaşarak markalarını uluslararası olarak tanımalarına yardımcı olacak. Ortaklık, NFT’ler ile tamamen yeni bir lisans kategorisi oluşturarak Lig ve kulüpler için yeni bir gelir akışı sağlıyor.

Sorare Hakkında

2018 yılında kurulan Sorare, futbol taraftarları tarafından futbol taraftarları için yaratılmıştır. Şirket, NFT’ler ve küresel fantezi futbol ile ‘oyun içinde oyun’ olma misyonunu üstleniyor.

Sorare, çevrimiçi spor taraftarlığını dönüştürüyor ve topluluğuna sevdikleri kulüpler ve oyuncularla bağlantı kurmalarının yeni bir yolunu sunuyor. Platform, Ocak 2021’den bu yana 170 ülkede 150 milyon doların üzerinde kart satış hacmine ulaştı. Paris merkezli Sorare, SoftBank, Benchmark, Accel, Headline ve futbolcular Gerard Piqué, Antoine Griezmann, Rio Ferdinand ve Cesar Azpilicueta gibi birinci sınıf bir ekip tarafından finanse edilmektedir.

Sorare’deki 200’den fazla lisanslı kulübün tümüne buradan göz atabilirsiniz.

Website​ – ​Linkedin​ – ​Twitter​ – ​Discord – Press Kit

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir