Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.574
% 1.97
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.574
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Türkiye Sigorta, Bu Metaverse Coin ile Bir İlke İmza Attı!

Türkiye Sigorta, dünyanın en büyük metaverse platformlarından biri olan Decentraland’da reklam veren ilk sigorta şirketi oldu. Decentraland, popüler metaverse coin MANA’nın arkasındaki platformdur. İşte detaylar…

Metaverse coin MANA’nın arkasındaki Decentraland’i tercih ettiler

Şirketten yapılan açıklamaya göre Türkiye Sigorta, hem değişen ve dönüşen dünyanın olanaklarını hem de geleceği şekillendiren teknolojileri yakından deneyimlemeyi hedefliyor. Bu amaçla, yeni “boyutta” yerini aldı.  Decentraland’in MANA tokenı, “metaverse” teknolojisinin popülerleşmesiyle kripto para birimi alanındaki önemli varlıklardan biri haline geldi. Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Direktörü Selda Çamlıbel Özkoyuncu Türkiye Sigorta’nın Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kampanyası çerçevesinde Decentraland’de reklam verdiklerini belirtti.

Özkoyuncu, kişilerin avatarları ile birbirleriyle ve dijital nesnelerle etkileşime girdiği metaverse’e girmeyi, şirket için “önemli bir adım” olarak tanımladı. Özkoyuncu, metaverse’ün özellikle Z kuşağı için önemine dikkat çekti. Bu kuşağın sigorta farkındalığını sağlamak için Decentraland’de reklam vermeyi tercih ettiklerinden bahsetti. Özkoyuncu ayrıca, Decentraland’in 500 bin aktif kullanıcıya ulaşan en büyük metaverse platformlarından biri olduğuna işaret etti.

Decentraland hakkında kısa bilgiler

Decentraland (MANA), kullanıcıların içerik ve uygulamalar oluşturmasına, deneyimlemesine ve bunlardan para kazanmasına olanak tanır. Ethereum Blockchain’i tarafından desteklenen bir sanal gerçeklik platformudur. Bu sanal dünyada, kullanıcılar daha sonra gezinebilecekleri, üzerine inşa edebilecekleri ve para kazanabilecekleri araziler satın alırlar. Decentraland, 2017’de gerçekleştirilen 24 milyon dolarlık ilk coin arzının (ICO) ardından piyasaya sürüldü. Metaverse, 2019’da beta sürümünü başlattı. Şubat 2020’de halka açıldı. O zamandan beri, kullanıcılar, kendi platformlarında çok çeşitli deneyimler yarattılar.

Decentraland iki token kullanır: MANA ve LAND. MANA, ERC-721 LAND tokenlarını almak için yakılması gereken bir ERC-20 tokenıdır. MANA tokenları, Decentraland pazarında bir dizi avatar, giyilebilir cihaz, isim ve daha fazlasını ödemek için de kullanılabilir. Decentraland dünyası, her biri bir ERC-721 NFT ile temsil edilen 90.601 ayrı LAND parseline bölünmüştür. Her LAND tam olarak 16m x 16m’dir (256 metrekare) ve Metaverse’de belirli bir koordinatta bulunabilir.

LAND sahipleri arsalarını istedikleri gibi geliştirmekte özgür olsalar da, Metaverse’ün çoğu genel olarak her biri farklı bir boyut ve temaya sahip birkaç bölgeye ayrılmıştır. Bu bölümler, MANA tokenları için bireysel kitlesel satışlar yoluyla oluşturuldu. Bu bölgelerdeki LAND parsellerinin ticareti yapılamıyor. Ocak 2021 itibariyle, siberpunk temalı Aetheria, toplam 8.008 LAND’den oluşan en büyük bölge oldu. MANA, şu anda yüzde 4’lük bir düşüş ile 0.82 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir