Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.257
% 0.87
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.257
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Başarılı Analist: Bitcoin Bu Tarihte Dibe Vuracak!

Yaygın olarak takip edilen bir kripto para birimi analisti, Bitcoin (BTC) ayı piyasası dibinin tam olarak ne zaman oluşacağını belirlediğini söylüyor. Analiste göre, bir “dip çağrısı” yapmadan önce, en büyük kripto para biriminde bir dip formu görmeliyiz.

Analist: Bitcoin, “nesilde bir görülen” formasyon henüz gelmedi

Bitcoin’in son yılların en düşük seviyelerinde dolaşmasıyla birçok kripto para birimi artık dibi gördüğümüzü düşünüyordu. Ancak bazı analistler, dibin henüz gelmediğini savunuyor. Real Vision ile yaptığı yeni bir röportajda, Rekt Capital isimli trader, BTC’nin dip bulmadan önce “nesilde bir olan” bir dip formu görmemiz gerektiğini söylüyor. Böyle bir durumda varlık fiyatları o kadar şiddetli bir şekilde düşer ki, bir daha bu kadar düşük olma ihtimalleri son derece düşüktür. Bu nedenle “nesilde bir kez” gerçekleştiğinde, nesiller arası bir dip meydana gelir.

Ayrıca analist birkaç aylık yatay konsolidasyon görmemiz gerektiğini söylüyor. Analist, dibin gerçekleşmesinin ipuçları olarak birkaç aylık yatay konsolidasyon dönemine dikkat çekiyor. Düşüş trendinin hızlanmasının ardından bu döneme girileceğini söylüyor. Analist, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Düşüş trendinin hızlanmasından sonra hala nesiller arası dip formu görmemiz gerekiyor. Aynı zamanda birkaç ay boyunca yan konsolidasyon dönemini de görmemiz gerekiyor… Sadece bu aşamaların her ikisinin de tamamlanması uzun zaman alabilir. Tabii ki dip aşaması, hızlanma ve düşüş trendi çok fazla zaman almaz, ancak en uzun süren konsolidasyondur. Dolayısıyla, bu dipten sonra, yeni bir makro yükseliş trendine girmek için nihayet [direnç alanına] ulaşana kadar birkaç ay boyunca yatay fiyat hareketi göreceğiz.

Analist, halving döngüsüne dikkat çekiyor

Rekt Capital, halving döngüsü nedeniyle kripto para birimi ayı piyasası tabanının bu yılın 4. çeyreğinde bir zamanda oluşacağına inandığını söylüyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere halving, Bitcoin madencilerinin blok başına aldığı BTC miktarının yarıya düşmesidir. Halving, dört yılda bir gerçekleşir. Sıradaki halving, 2024’te olacak. Rekt Capital, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Fiyat hareketindeki en büyük hızlanma halving’den sonra gerçekleşir. Bir sonraki halving Nisan 2024’te gerçekleşecek… Halving’in gerçekleşmesinden önce bu dip için en az 500 gün geçmesi gerekiyor. Bu, bu döngü için tekrarlanırsa, ayı piyasasının dibinin tamamen oluşması için dördüncü çeyreğe kadar beklememiz gerektiği anlamına gelir.

Stratejist ayrıca 320.000 Twitter takipçisine BTC’nin “tarihi satış seviyelerine ulaştığını” söylüyor. Bir noktada bu aşırı satışın, maksimum finansal fırsat noktasına işaret edeceğini aktarıyor. Yazım sırasında Bitcoin, yüzde 0.7’lik bir düşüş ile 19.237 dolardan işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir