Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.315
% 2.35
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.315
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

“Turizmde kurumsal pazar hareketlenmeye başladı”  

Turist akışının fazlalaştığı bir döneme gireldiğini dile getiren NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, NG Hotels için de biz daha fazla yerli turist ağırlıklı çalıştıklarını hatırlattı.

Katıldığı Bloomberg HT yayınında turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hediye Güral Gür, sektörde kurumsal pazarın pandemi nedeniyle durma noktasına geldiğini belirterek, “Şşimdi ise kurumsal pazarın biraz daha canlanmaya başladığı, toplantıların yine yapılmaya başlandığı bir döneme girdik. Antalya’daki otelimizde satışlarımız iyi, rezervasyonlar iyi, misafirlerimiz hem yurt içinden hem de yurt dışından gelmeye başladılar. Doluluklarımız yüzde 60’lardan başlayıp yukarılara doğru gidiyor.” bilgisini verdi.

Maliyetler arttı

Sektörde maliyetlerde ciddi artışlar yaşandığının, bütçeleri yaparken revizyona gitmek durumunda kaldıklarının altını çizen Hediye Güral Gür, “Özellikle enerjideki artışlar bize ciddi oranda yansıyor. Bunun yanında gıdadaki artışlar da maliyetlerimize önemli etkiler yapıyor. Artışların hepsini fiyatlarımıza yansıtamıyoruz. Doluluklarımızı artırarak eski tabirle sürümden kazanarak kendimizi idare etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sektörün katkısı 58 milyar dolar

Sektörün, geçen yıl hizmet ihracatından 58 milyar dolar girdi sağladığını aktaran Hediye Güral Gür, bu yıl turizmde hedefin 35 milyar dolar olduğunu hatırlattı.

Nisan 2022’de dokuz kentte 11 yeni otel yatırım için teşvik belgesi verildiğini ve bu belgelerin toplamının 235 milyon lire ve ilk sırada Muğla’nın yer aldığını söyleyen Hediye Güral Gür, 13 tane de 493 milyon lira bedelle renovasyon teşviki alan otel olduğunu anlattı.

NG Hotels olarak Bodrum’da yeni bir projeleri olduğu bilgisini veren Hediye Güral Gür, Ortakent bölgesinde yapılacak projenin villa artı otel şeklinde olacağını, bunun yanında Kapadokya’da bir arazileri olduğunu ve ileride oraya bir proje yapmayı düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir