Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.619
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.619
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Trade Günlüğü Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Trade Günlüğü Nedir?

Basitçe söylemek gerekirse, bir trade günlüğü, trade yolculuğunuzun ve performansınızın bir özeti olarak ikiye katlanan, trade’lerinizin bir kaydıdır.

Şimdi, bunu aracı kurum hesabınızdan gelen bir ifadeyle karıştırmayalım. Çünkü bir derginin faydası bunun çok ötesine geçer. Neden trade yapmayı seçtiğiniz veya bir işlemden vazgeçtiğiniz gibi ince ayrıntıları içerir. Günlükler, işlemlerin arkasındaki mantıktan örüntü farkındalığına kadar, bir tüccarın cephaneliğindeki ölümcül bir silahtır.

Bir trade günlüğü tutmak her zaman karmaşık bir uygulamaya veya programa ihtiyaç duymaz.

Şimdi, bir tüccarın bir trade günlüğüne sahip olmasının nasıl fayda sağladığını bize bildirin.

 

Trade Günlüğüne Sahip Olmanın Faydaları

Zayıf ve Güçlü Yönlerinizi Değerlendirin

Paranız piyasaya girdikten sonra, alım satımlarınızın piyasada nasıl ilerlediğini gözlemlemeniz ve değerlendirmeniz gerekir. Ancak bunun için deneme turları veya sahte simülasyonlar yoktur. Şimdi, yeni başlayanlar için gerçek bir ‘suyu test etme’ düzeni yoktur. Bu nedenle, yeni başlayanlar için, trade performanslarını değerlendirmeleri ve güçlü ve zayıf yönlerini belirlemeleri için bir trade günlüğü onlar için en iyi yoldur.

Trade günlüğünüzü tarafsız bir şekilde gözlemleyerek, trade performansınız hakkında basit değerlendirmeler yapılabilir. Yapabileceğiniz örnek değerlendirmeler:

  • ” Swing işlemlerim , uzun vadeli pozisyonlarımdan daha fazla mı başarısız oldu ?”
  • “Kısa pozisyon işlemlerim çabaya değmez mi?”
  • ” Kâr rezervasyonu yapmak yerine HODL yaparak daha fazla para mı kaçırıyorum?”

Ölçülebilir Performans

Önceki avantajı takip ederek, bir trade günlüğüne sahip olmak, her şeyi siyah beyaz ve daha da önemlisi rakamlarla ifade eder. Bu, tüccarların trade performanslarını ölçmelerine, stratejilerini yeniden düşünmelerine yardımcı olur. Bu sayede önümüzdeki oturumlarda trade kurulumlarını değiştirmelerine büyük ölçüde yardımcı olur.

Bir cümleyle – ölçülebilir hedefler ulaşılabilir arayışlardır.

Davranış Kalıplarını Tanıyın

Tüccarlar, alım satımları üzerinde derinlemesine düşünebilir ve bilinçaltında geliştiriyor olabilecekleri kalıpları belirleyebilir. Karlı olsun ya da olmasın, duygu veya davranışsal trade kalıpları, trade sırasında tanınmazlarsa caydırıcı olabilir. Neden öyle?

Bunun nedeni, davranışa dayalı trade kalıplarının nadiren üst limitlere sahip olması ve tüccarların genellikle kendilerini kaptırmalarıdır. Bu nedenle, bir trade günlüğüne yaslanmak ve kalıpları belirlemek, tüccarların stratejilerini duygu veya davranıştan ziyade performansa dayalı hale getirmelerini sağlar.

Stratejilerde Tutarlılık Oluşturun

Bu, önceki iki noktanın kümülatif bir faydasıdır. Alım satım performansı ölçüldüğünde ve duygulardan ayrıştırıldığında, alım satımlar tamamen rakamlarla desteklenen stratejiler tarafından yönlendirilir. Bu, tekrarlanabilir olmasını sağlar ve yeterli uygulama ile ticarette tutarlılık kazanır.

Alım satım stratejilerinde tutarlılık, tacirlerin ayı piyasalarında ve diğer belirsiz piyasa koşullarında bile birikimlerini korumalarına yardımcı olur . Güvenilecek tutarlı bir strateji yoksa, piyasa belirsizliği duygulara dayalı işlemleri körüklediğinden, emin olmayan zamanlar tacirleri harekete geçirebilir.

Dürtü Trade Kaçının

Önceki faydaya benzer şekilde, bir ticaret günlüğüne sahip olmak, tüccarların piyasada para kazanmak için kendi yollarından çıkmalarını sınırlar. Bu genellikle, sürekli olarak karlı bir plan birdenbire kontrolden çıktığında olur. Bu, esnafın diz sarsıntılı bir şekilde yapılmasına yol açar. Ve bu genellikle bir kereye mahsus kayıp için duygusal ve telafi edici bir eylemdir.

Ve biz farkına bile varmadan, ani tepkiler yarardan çok zarar veriyor ve kayıplar artıyor. Basitçe söylemek gerekirse, anlık trade ateşle oynamaktır. Burada, bir trade günlüğüne sahip olmak, tüccarların duyguları denklemden çıkarmalarına yardımcı olur. Düşünmeden yapılan işlemlerden kolayca kaçınılabilir, çünkü bunları bir günlüğe kaydetmek, taciri daha bilinçli hale getirir ve kârlı işlemler defterine anlık bir ticaret ekleme olasılığını azaltır.

Trade

Bir Trade Günlüğüne Dahil Edilecek Temel Unsurlar

Bir trade günlüğü tutmanın faydalarını anladıktan sonra, şimdi hangi ayrıntıların dahil edilmesi gerektiğine bakalım.

Enstrüman

Oldukça basit bir ifade, yani işlem yaptığınız enstrüman. Kripto ile, işlemin gerçekleştirildiği platformdan da bahsedebilirsiniz.

Örnek: Bitcoin satın aldım. Binance  üzerinden $MATIC sattım.

Tarih ve saat

Bir dergide zaman damgası trade çok önemlidir. Ayrıca bu öğeye bir yorum bölümü ekleyebilir ve zamana özgü herhangi bir faktörün sizi belirli bir ticarete yönlendirmesi durumunda yorum yapabilirsiniz.
Örneğin, Birlik Bütçesi oturumu başladığında Hindistan’da kripto çevresinde hüküm süren belirsizlikten yararlanmak için 1 Şubat 2022 saat 11:00 IST’de Bitcoin’i (BTC) kısa devre yaparak bir dalgalanma ticaretine girdim.

Trade Yönü

Ticarette hangi pozisyonda kalmaya çalışıyorsunuz? Kısa veya uzun kaydedilmesi gerekiyor. Daha kesin olmak gerekirse, trade için olası bir zaman çerçevesi dahil olmak üzere şiddetle tavsiye edilir.

Bu, ticaretten kopmanızı sağlar ve zaman çerçevesinin sonunda yanılıyorsanız, trade yeniden değerlendirirsiniz ve her zaman HODL olması gerekmez.

Giriş Fiyatı, Çıkış Fiyatı ve Stop Loss

Ticarete girdiğiniz fiyat, giriş fiyatıdır. Ve bu ticaretten çıktığınız fiyat, çıkış fiyatıdır.

Stop-loss , aramanız ters gittiğinde işlemlerdeki olumsuzluğu azaltan bir araçtır. Şimdi, zararı durdur ayarladığınız fiyatı günlüğe ekleyin.

Trade Büyüklüğü

Bir ticarette üstlenilen riski değerlendirmek için, belirli bir ticarete giren ‘işlem yapılabilir tutarınızın’ yüzdesinin ticaret günlüğüne dahil edilmesi gerekir.

Örnek: Alım satım tutarınız 100$ ise ve Bitcoin’de 70$’ı kullanarak takas yapmaya karar verirseniz, bu, alım satım tutarınızın %70’ini tek bir alım satımda riske attığınız anlamına gelir.

Kar veya zarar

İşlem sonucunun işlem günlüğüne kaydedilmesi gerekir. Bunlar, işlem haftası veya ayı gibi belirli bir zaman dilimi için toplam kar veya zarar olarak toplanabilir.

Düşünceler

Şimdi, bu, ticaretin kurulmasında dikkate alınan niteliksel faktörleri içerir. Alım satım yapılan enstrümanlarla ilgili temel bilgiler ve dış haberler, söz konusu ticaret için kullanılan destek ve direnç gibi alım satım araçları ve diğer yorumlar buraya eklenebilir.

Bu ticareti düşündüğünüzde, arkasındaki düşünce sürecini fark edebilirsiniz.

Örnek: Fiyat 50 günlük Hareketli Ortalamasının üzerine çıkarken Bitcoin (BTC) ticaretini sallayın .

Trade Günlüğü Nasıl Oluşturulur?

Yukarıda belirtilen bilgileri doldurabileceğiniz herhangi bir kağıt veya mobil uygulama, işlem günlüğünüz olabilir. Şimdi, kolaylık sağlamak için Google E-Tablolar veya Excel şiddetle tavsiye edilir. Kolayca erişilebilir ve düzenlenebilirler. Yukarıdaki ayrıntıların her biri için sütunların eklenmesi gerekiyor ve işte başlıyorsunuz – yeni ticaret günlüğünüz hazır.

Ayrıca günlüğü daha verimli hale getirmek için açıklamalı işlem tablolarının ekran görüntülerini alabilir ve bunları sayfadaki ilgili işleme ekleyebilirsiniz.

Ayrıca, Excel’de hesaplamalar otomatikleştirilebilir ve bu da işlem yaparken değerli zamanınızdan tasarruf etmenizi sağlar. İşlemlerin, karların ve/veya kayıpların kümülatif toplamı için bir ‘Toplam’ hücresine sahip olmak, yüzdeler bir zorunluluktur. Bunlar, aşağıdaki gibi soruları yanıtlamak için otomatikleştirilebilir:

  • Günlük veya haftalık performansım nasıl görünüyor?
  • En iyi ve en kötü ticaret enstrümanım hangisi?
  • Hangi zaman aralığındaki işlemler benim için en iyi performansı gösterdi.

Mükemmel bir ‘ticaret günlüğü şablonu’ bir efsanedir. Ticaret günlükleri kişiseldir ve her tüccarın bir ticaret kurarken ihtiyaç duyduğu veya ihtiyaç duymadığı ilgili ölçümleri keşfetmesi gerekir. Buna dayanarak, bir ticaret günlüğünün özelleştirilmesi gerekir.

Yeni başlayanlar için, ticaret günlüğünüz böyle görünebilir.

Etkili Bir Alım Satım Günlüğü Tutmanın İpuçları

Trade Günlüğünü Düzenli Olarak İnceleyin

Sadece bir ticaret günlüğüne sahip olmak ve ticaretlerinizi dini olarak kaydetmek yeterli değildir. Farkı yaratan, onu nasıl analiz ettiğiniz ve ondan nasıl öğrendiğinizdir. Günlüğü düzenli olarak gözden geçirmek, tüccarların eksikliklerini tespit etmeleri ve daha iyi tüccarlar olmaları için bir zorunluluktur.

Şimdi, gözden geçirme sıklığınız kilit noktadır. Her ticaret seansının sonunda gözden geçirmek, küçük, bazen de önemsiz noktalara odaklanmanızı sağlayabilir. Bu sadece zaman kaybı değil, aynı zamanda sık sık gözden geçirdiğiniz için stratejinizi sürekli olarak değiştirme olasılığınız daha yüksek olduğundan, felaket için bir reçetedir.

Her ticaretle ilgili bir fırsat maliyeti olduğundan ve stratejideki eksikliklerinizi ne kadar çabuk bulursanız, sizin için o kadar iyi olduğundan, çok mesafeli incelemeler de yardımcı olmaz.

Bu nedenle, işlem günlüğünüzü gözden geçirmek için doğru zaman aralığını bulmak önemlidir. Çoğunluk işlemlerinizin normal zaman dilimleri, doğru zamanı bulmaya başlamak için iyi bir yer olabilir.

Performansı Görselleştirmek için Fiyat Tablolarını Kullanın

Daha önce bahsedildiği gibi, alım satım tablolarının açıklamalı ekran görüntüleri, onları daha kesin ve performans odaklı hale getirmek için alım satım günlüğüne eklenebilir. Alıntıdan referans almak – resimler size binlerce kelime anlatır – fiyat çizelgeleri, ticaret günlüğüne harika bir ektir.

Ayrıca, her işlemden sonra günlüğün kaydedilmesi için harcanan süreyi de azaltırlar. Ticaret tablosunun anlık görüntüsü ve ticaretin anlık görüntüsü, tüccarların anlam kazanması için genellikle fazlasıyla yeterlidir. Ayrıca, gerilim altındaki alım satımları kaydederken olası insan hatalarından kaçınmaya da yardımcı olurlar.

Performansın görselleştirilmesi, alım satım psikolojinizi ve alım satımlarınızı nasıl ayarladığınızı anlamanın daha iyi bir yoludur. Gelecekte benzer ticaretler kurarken yaslanmak için harika bir kaynaktırlar.

Her İşlemden Sonra Önemli Çıkarımları Not Edin

Alım satım günlüğüne giren olgusal içeriğin dışında, derginin faydasını artırabilecek başka bilgiler de vardır. Ticarete girerken nasıl hissettiğinizi ve bunu yapmanızda sizi neyin etkilediğini not edebilirsiniz. Çıkışınızı ertelediyseniz, bunu neden yaptığınızı not edin.

‘Enflasyon oranları’ ile ilgili bir haber başlığı veya Elon Musk’ın bir tweet’i gibi herhangi bir dış faktör sizi etkilediyse, bir dahaki sefere benzer bir haber çıktığında nasıl tepki vereceğinizi bilmek için bunu yazın. Ani tepkiler kolayca önlenebilir.

Ayrıca, teknik gerekçelerle, teknik bir göstergenin işleminizi desteklemek için yeterli olmadığını düşünüyorsanız, yazın.
Örnek: Stokastik osilatör tamamen momentum güdümlüdür. Teknik olarak daha sağlam bir ticaret yapmak için hacme dayalı bir gösterge ile eşleştirmeliyim.

Çözüm

Bir ticaret günlüğü, tüccarlar tarafından piyasadaki performanslarını artırmak için kullanabilecekleri önemli bir silahtır. Alım satımlardan önyargıları ve duyguları kaldırmak ve alım satım yolculuğunuzun performans ve rakamlarla yönlendirilmesine izin vermek için basit bir kısayoldur.

. Umarım bu, daha iyi bir tüccar olmanıza ve pazardaki çabalarınızı geliştirmenize yardımcı olur.

Bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamı gelsin istiyorsanız Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir