Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.916
% 0.07
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.916
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Three Arrows Capital’in tasfiye şirketi, Singapur Mahkemesinden onay aldı

Investing.com – Three Arrows Capital’ın (3AC) tasfiye heyeti, iflas sürecine giren Singapur merkezli kripto hedge fonunda kalan varlıkların tasfiyesi için mahkeme onayı aldı.

Bloomberg haberine göre Singapur Yüksek mahkemesi, Haziran ayında 3AC’nin tasfiyesi için İngiliz Virgin Adaları Mahkemesi tarafından iletilen dilekçeyi kabul etti. Tasfiye işlemleri için atanan danışmanlık firması Teneo, şirketin varlıklarını toplamaya ve korumaya çalışıyor. 

Danışmanlık şirketi, bundan sonraki süreçte mahkemenin onayıyla 3AC’nin Singapur bankalarındaki varlıkları, mülkleri, kripto paraları ve şirketin hisseleri gibi finansal varlıklara erişim sağlayabilecek.

Singapur merkezli kripto hedge fonu, Mayıs ayında Terra ekosisteminin çöküşünün arından mali krize girmiş ve faaliyetlerini yönetmekte zorluk çektikten sonra müşteri işlemleri askıya almıştı. Faaliyetlerini durdurduktan kısa bir süre sonra şirket, iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı.

3AC’nin toplam borç miktarı 3 milyar dolara yakın

3AC’nin tasfiye işlemlerini yürüten şirket Teneo, Temmuz ayında şirketin varlıklarının yaklaşık 40 milyon dolarlık kısmının kontrolünü ele geçirdi. Ancak Mahkeme tutanaklarına göre teminatsız taleplerle birlikte toplam borç tutarının 2,8 milyar dolardan fazla olduğu biliniyor. 

Son gelişmelerden sonra şirketin kurucu ortakları Zhu Su ve Kyle Davies, henüz yorum yapmadı.

Three Arrows, Temmuz ayında ABD’de bölüm 15 iflas başvurusunda bulunmuştu. İflas başvurusunundan sonra açıklamaya yapan Teneo avukatları ise şirketin kurucu ortaklarının kendileriyle iş birliği yapmadıklarını dile getirdi. Ancak Zhu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada fon varlıkları hakkında detaylı bir dökümanı tasfiye şirketine ilettiğini bildirdi. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir