Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Polygon, merkezsiz bir oyun platformu kurmak için kolları sıvadı

Investing.com – Polygon, son aylarda önemli projelerle öne çıkarak ayı piyasasını en verimli şekilde kullanmaya çalışan Blockchain ağlarından biri olarak ortaya çıkıyor. 

2020 yılından bu yana oyun sektörü, Blockchain teknolojisini daha çok kullanmaya başladı. Özellikle Web3 oyun projeleri, gündemdeki yerini almaya devam ediyor. Polygon ise bu yeni akıma duyarsız kalmayarak GameSwift ile ortaklık kurarak oyun dünyasını Blockchain’e taşımak için ilk adımı attı. 

Polygon ağının Blockchain üzerinde inşa etme niyetinde olduğu oyun platformu, Steam benzeri bir yapının merkezsiz yapısı olarak tanımlanıyor. Polygon ile GameSwift arasındaki iş birliği, Web2 oyunlarını Web3’e taşımak gibi bir misyona sahip. Buna göre GameSwift, bu amaca ulaşmak için yeni bir zincir oluşturmak adına Polygon ağlarını kullanarak Web3 çözümleri sunacak.

Polygon, oyun dünyasında yeni bir çığır açabilir mi?

Polygon ağının Polygon Edge teknolojisiyle kullanıcılara daha yüksek verim ve daha düşük işlem ücreti sağlayabilecek olması, oyun dünyasında yeni bir çığır açabileceği düşünülüyor.

Polygon, GameSwift ortaklığının yanı sıra yeni oyunların geliştirilmesi için finansman da sağlayacak. Polygon ağı geliştiricileri, daha önce de böyle girişimler için hibe programı açıklamışlardı. İki girişimin faaliyetlerine başlamasıyla birlikte GameSwift ekosistemi, Polygon’un diğer çözümlerine erişim sağlayabileceği gibi diğer ağlara köprü özelliğine de sahip olacak. 

Polygon ile ilgili diğer önemli gelişmeler arasında geçen ay Disney’in Web3 açılımı için düğmeye bastığı projesinde tek Blockchain ağı olarak Polygon’u tercih etmesi, büyük ses getirmişti. 

Polygon (MATIC) fiyatında son durum

Polygon ağının yerl tokeni MATIC, geçen hafta 0,76 dolar bandına geriledikten sonra yüzde 10 toparlanarak 0,83 dolara kadar yükseldi. Kısmi toparlanmanın ardından 0,8 dolar üzerinde denge bulan MATIC, piyasa geneliyle paralel olarak bir fiyat sıkışmasına girmiş durumda.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir