Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.969
% 0.64
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.969
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

ThorChain RUNE Nedir ? Rune Teknik Analizi

ThorChain RUNE Nedir ve Teknik Analiz

ThorChain RUNE fiyat analizi, grafikler ve teknik göstergeler aracılığıyla geçmiş fiyat hareketlerini analiz edeceğiz. Destek ve direnç seviyelerini belirleyip ve yatırımcılara alım-satım kararları konusunda rehberlik edeceğiz.

THORChain, merkezi olmayan bir likidite protokolüdür, kullanıcıların kripto varlıklarını ağlar aracılığıyla takas etmelerine olanak tanır. Projenin yerel kripto birimi RUNE coin’dir. RUNE Coin, 2019’da Binance DEX üzerinden başlatılan bir IDO (Initial DEX Offering – İlk DEX Teklifi) ile satışa sunulmuştur. THORChain projesinin arkasında belirli bir resmi kurucu bulunmamaktadır.

RUNE projesinin özellikleri aşağıda sıralanmıştır:

  • Ücret Dağıtımı: Platform, elde edilen tüm ücretleri kullanıcılara dağıtmaktadır. Bu yaklaşım, topluluk üyelerine daha adil bir ekosistem sunmayı amaçlamaktadır.
  • Güvenlik ve Konsensüs: Ağ güvenliği, BFT (Byzantine Fault Tolerance – Bizans Hata Toleransı) Hisse İspatı (PoS) konsensüs mekanizmasıyla sağlanmaktadır. Bu yöntem, ağın güvenilirliğini artırarak saldırılara karşı direnç sağlar.
  • Token Yakma Stratejisi: ThorChain token yakma stratejisi benimsenmiştir. Bu strateji, token arzını kontrol altında tutarak token değerini artırmayı amaçlar.
  • Zincirler Arası İşlemler: Farklı blockchain’ler arasında token takasında oluşabilecek sorunları en aza indirmektir. Zincirler arası eşzamanlama ve alım satım koordinasyonu gibi özgün teknolojiler kullanılırız. Bu sayede kullanıcılar, sorunsuz bir şekilde farklı blockchain’lerdeki varlıklarını takas edebilirler.
  • Geçici Kayıp Sorununu Azaltma: Fiyat dalgalanmalarından kaynaklanan geçici kayıp sorununu azaltmak için özel bir ücret belirleme teknolojisi geliştirilmiştir. Bu, kullanıcıların daha iyi işlem sonuçları elde etmelerine yardımcı olur.

ThorChain Rune Teknik Analiz

ThorChain Rune Teknik Analiz 

ThorChain RUNE grafiği üzerinde yaptığımız incelemede, adam-eve formasyonunun belirgin şekilde oluştuğunu gözlemleyebiliriz. Özellikle son dönemde kripto piyasalarının genel olarak zorlu bir dönemden geçiyor. Buna rağmen, RUNE token’ı oldukça dikkat çekici bir %16‘luk bir artış gerçekleştirmiştir. Bu artışın tam olarak hangi faktörlere bağlı olduğu kesin olarak bilinmiyor. Ama gözle görülü şekilde düşüş trendini aşarak bu yükselişi elde ettiğini söylemek yanlış olmaz.

Formasyon hedefi, RUNE‘un yaklaşık olarak 1.50 dolar seviyelerini hedeflediğini göstermektedir. Ancak bu hedefe ulaşabilmek için öncelikle 1.126 doların üzerinde en azından 4 saatlik bir zaman diliminde pozitif kapanışlar görmemiz gerekmektedir.

Özellikle son 4 saatlik periyotta, ThorChain RUNE grafiğinde negatif uyumsuzluk işaretleri belirmeye başlamış gibi görünüyor. Ancak RSI göstergesi henüz aşağı yönlü bir eğilim sergilememiştir. Bu nedenle, önümüzdeki süreçte daha önce belirtilen yükseliş eğiliminin sürdürmesini bekliyoruz. Sonrasında 1.017 dolar civarında bir geri çekilme yaşanabileceğini düşünmek mantıklı olacaktır.

Eğer bu seviye üzerinde istikrar sağlanamazsa, RUNE‘un 0.91 dolarlın önemli destek noktasına kadar gerileyebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer bu destek noktasının altında bir kırılma yaşandığını varsayalım. Buna göre adam-eve formasyonunun da artık geçerliliğini yitirdiğini söylemek mümkün olacaktır. ThorChain‘de en alt destek seviyemiz ise 0.781 dolar seviyelerinde bulunmaktadır.

Sonuç olarak, ThorChain RUNE’un teknik analizi, yakın gelecekte daha net sinyaller alabilmemiz adına belirlediğimiz seviyeleri yakından izlememizi gerektirir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir