Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.792
% 1.40
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.792
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bir Fantom Projesi Daha Sonlanıyor!

fantom spiritswap multichain

▪️ Fantom ekosisteminde merkezî olmayan bir borsa SpiritSwap faaliyetlerini 1 Eylül tarihinden itibaren durdurma kararı aldı.


▪️ Bu sorunların kaynağı, Çin merkezli çapraz zincir protokolü Multichain olarak belirtilmiştir. SpiritSwap, Multichain’in yaşadığı bu sorunlar nedeniyle kullanıcılarının güvenliğini riske atmamak adına geçici olarak faaliyetlerini durdurma kararı aldığı belirtildi.

▪️ Bu adımın, platformun güvenliği ve kullanıcıların varlıklarının korunması için atıldığı vurgulanmıştır. Fantom ekosistemi projesinin sahibi olan SpiritSwap ekibi, sorunların çözümü üzerine çalışacaklarını ve kullanıcılarına en kısa sürede tekrar kesintisiz bir hizmet sunmayı amaçladıklarını bizlere söylüyor.

▪️ 9 Ağustos tarihinde yapılan bir Discord duyurusuna göre, geliştiricler Multichain hack adı verilen bir saldırı sonucunda SpiritSwap’in tüm varlıklarını kaybetti. Bu durum, operasyonel maliyetler, personel maaşları, pazarlama gibi temel faaliyetlerin finansmanının imkansız hale gelmesine yol açtı.

▪️ Ekip, 1 Eylül’e kadar DEX’in kontrolünü devralacak bir grup arayışında olduklarını belirtti. Eğer bu tarihe kadar bir devir gerçekleşmezse, DEX faaliyetlerini tamamen sonlandırma kararı aldıklarını duyurdu.

▪️ Uzun süren söylentilerin ardından, Multichain’in geliştirici ekibi, kurucu ortak ve CEO olan Zhanojung He’nin Mayıs ayında Çin polisi tarafından belirsiz suçlamalarla gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alındığı sırada, He’nin Multichain’in özel anahtarlarına ve sunucularına tam erişim sağladığı iddia ediliyor.

▪️ Gözaltına alınmasıyla ilgili detaylar eksik olsa da, Multichain platformu ve kullanıcı hesaplarına ait fonların, stabilcoin’lerin yanı sıra özel jetonlar aracılığıyla değiştirildiği ve protokol dışına çıkarıldığı biliniyor. Bu süreçten bu yana, bazı mağdurlar, Çin polisinin kullanıcı fonlarını içeren detaylı bir hırsızlık planına dahil olabileceğini öne sürdüler.

Anlık Haberlere En Hızlı Erişmek İçin Buraya Tıklayın


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir