Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.699
% 4.88
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.699
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Thodex Vurgununda Binance İzi: Bakın Neler Yaşanmış!

Yaklaşık 400 bin kişiyi milyonlarca lira dolandırarak Arnavutluk’a kaçan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Binance’e para aktartıldığı tespit edildi. Binance, on şüphelinin kripto para işlemleri keşfedildiğinde cüzdanları derhal dondurdu. İşte ayrıntılar…

Thodex zanlılarının Binance izi keşfedildi

Savcılık, Thodex zanlılarının lider kripto para borsası Binance’e para aktardığını tespit etti, borsa ile iletişime geçerek zanlıların kripto paralarına el konulmasına karar verdi. Thodex’in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 10 şüphelinin borsada çeşitli kripto paraları içeren cüzdanları bulunduğu tespit edildi. Şüphelilerin kripto para hesaplarının dünya çapındaki kripto para borsası Binance tarafından askıya alındığı veya durdurulduğu açıklandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı Organize, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu’nun hazırladığı 286 sayfalık iddianamede soruşturmadaki işlemlere yer verildi. İddianameye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nin soruşturması sonucunda zanlıların tamamının banka hesaplarına işlem yapılmaması için gerekli tedbirler alındı ve tüm bankalara kendilerine talimat gönderildiği bildirildi.

Hesaplar donduruldu

İddianameye göre, Türkiye Bankalar Birliği’ne, Thodex adlı şirket ve tutuklu sanıkların bakiyelerinin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan hesaba istinaden açılan bir hesaba gönderilmesi talebiyle yazı yazıldı. Piyasa değerine göre en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance’de de bir yazı yayınlandı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne zanlıların oradaki malvarlıklarının tahsili için tutuklama emri çıkarıldı.

Thodex’in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu on şüphelinin çeşitli miktarlarda ve türde kripto para bulundurduğu ve şüphelilerin kripto para hesaplarının dünya çapındaki kripto para borsası Binance tarafından dondurulduğu veya bloke edildiği açıklandı. Araların Faruk Fatih Özer ile abisi ve ablasının da aralarında olduğu 21 kişi hakkında 40 bin 564’er yıla kadar hapis cezası istendi. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, 20 Nisan 2021’de Thodex borsası işlemleri durdurmuş, olayın ciddiyeti anlaşılana kadar bir süreliğine bakım mazeretini ileri sürmüştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir