Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.967
% 2.39
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.967
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Thodex Kurucusu Fatih Faruk Özer İçin Rekor Ceza Talebi!

Fatih Faruk Özer

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Fatih Faruk Özer, gerçekleştirdiği büyük vurgunla gündeme gelmiş ve dolandırıcılık suçundan 40.462 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaktadır.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, Arnavutluk Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye’ye iadesi gerçekleştirilen Faruk Fatih Özer’in dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı tarafından 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapis cezası talep edilmiştir.

Davada, 23 Nisan tarihinde tutuklanan Faruk Fatih Özer’in, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından yargılandığı belirtilmiştir.

Fatih Faruk Özer

İddianameye göre, MASAK raporunda yer alan bilgilere göre Özer, 400 bin TL ile kurduğu şirketin müşterilerini hileli davranışlarla aldattığı ifade edilmiştir. Davada ayrıca 2017 yılında mağdur olanların toplamda 257 milyondan fazla zarara uğradığı ve sanıkların 356 milyon Türk Lirasını hesaplarına geçirdiği belirtilmiştir.

Geçtiğimiz pazar günü Vergi Denetim Kurulu’na istenen belgeleri vermediği gerekçesiyle yargılandığı başka bir davada, 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Özer’in bu cezası kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir