Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.552
% 1.36
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.552
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Tezos Nedir? Tezos (XTZ) Coin Yorum

Tezos, Ethereum gibi bir akıllı sözleşme platformudur. Ancak, platformda değişiklik yapılabilmesi bakımından Ethereum’dan farklılıkları bulunmaktadır.

Tezos Nedir?

Tezos, bir akıllı sözleşme platformudur. Ethereum gibi akıllı sözleşme platformu olan Tezos’u Ethereum’dan ayıran bazı farkları bulunmaktadır. Tezos’un amacı, gerçek anlamda bir dijital toplum kurarak kendini yönetebilen merkeziyetsiz bir blockchain oluşturmaktır. 2014 yılında Arthur Breitman ve Kathleen Breitman önderliğinde bir grup yazılımcı tarafından geliştirilmeye başlanmıştır. Ardından 2017 yılında proje için fon toplanmış ve 2018 yılında faaliyete geçirilmiştir. Merkezi İsviçre Zug’da bulunan kar amacı gütmeyen Tezos Vakfı tarafından hayata geçirilmiştir. Toplanan fonlar, Tezos Vakfı tarafından yönetilmektedir. Tezos projesi ilk çıktığı andan itibaren dikkat çekmektedir.

Sürekli gelişen bir ağ olması, dikkatleri üzerine çekmesinde etkili olmuştur. Tezos’un diğer projelerden farklı olmasının sebeplerinden biri yönetişimdir. İlk blokzincirlerinin birçoğu, yeni tasarım seçenekleri formüle etmek için geliştirme ekiplerine ve madencilik topluluklarına güvenmektedir. Ancak Tezos, karar verme sürecini kullanıcıların kendi ağının içine yerleştirmeye çalışır. Böylece Tezos, temel geliştirme sürecine kullanıcı katılımı için teşvikler yaratır. Bu, geliştirme sürecini demokratikleştirir ve bakımı merkezden uzaklaştırmış olur.

Nasıl Çalışır?

Belirtildiği üzere Tezos Ethereum gibi bir akıllı sözleşme platformudur. Ancak Tezos’un farklılıkları bulunmaktadır. Bunlardan biri, Ethereum akıllı sözleşme sisteminden ayrı olarak platformda değişiklik yapılabilmesine izin verilmesidir. Böylece Tezos, zaman içinde ortaya çıkabilecek ihtiyaçlar için gerekli düzenlemeyi sert çatallanma ile değil dijital toplumun kararları ile kendi içinde yapılabilmesini sağlar. Ayrıca Tezos, belirli kritik özelliklerin korunduğunu doğrulamak için resmi matematiksel kanıtları kullanmaktadır. Bunun anlamı, Tezos ağının merkeziyetsiz şekilde kalmasıdır.

Diğer blok zincirleri merkeziyetsizleştirilmiş olsa da, Tezos ayrıca toplu karar vermeye izin veren bir mekanizma içerir. Tezos platformunda gerekli görülen geliştirmeler, geliştiriciler tarafından yapılmaktadır. Platforma gerekli bir geliştirme ihtiyacı olduğunda yazılım geliştiricileri Tezos dijital topluluğuna bu talebini iletmektedir. Bu talebe destek vermek isteyen Tezos toplumu geliştiriciye Tezos (XTZ) token ile ödeme yapmaktadır. Yapılacak olan gelişim topluluğun onayına sunulur ve Tezos token sahiplerinin oy kullanmasına izin verilmektedir. Platformun diğer blockchain sistemlerinden ayıran en önemli özelliği, oluşturulan dijital topluluğun onayı ile proje geliştirmelerinin yapılması ve gerekli görüldüğünde geliştirme yapılabilmesine olanak sağlamasıdır.

XTZ Coin Nedir?

Tezos ağının yerel kripto para birimi XTZ’dir. XTZ Coin, Tezos ağının korunmasında ve işletilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Ayrıca XTZ Coin, tutmak, harcamak, göndermek için kullanılmaktadır. XTZ, merkeziyetsiz bir blokzincir ağıdır ve sadece kendine özel DPos (Delegated Proof of Stake) mutabakatını kullanır. XTZ’nin amacı, akıllı sözleşmeleri desteklemek, bu alandaki teknik problemleri çözmek ve geliştirmektir. XTZ Coin’in, PoS sistemi ile madenciliği yapılabilmektedir.

Tezos platformu’nun ilk geliştirildiği günden itibaren, Ethereum ve Bitcoin sisteminin aksine PoW yerine yetkilendirilmiş PoS sistemi ile madencilik yapılmasına olanak sağlamıştır. Bitcoin ve Ethereum’da kullanılan PoW ciddi anlamda bir elektrik tüketimine neden olmaktadır. Tezos, yetkilendirilmiş PoS madenciliğinde ise cüzdanınızda yeterli miktarda XTZ Coin olması yeterlidir. Tezos (XTZ) Coin madenciliği için herhangi bir cihaza veya elektrik tüketimine gerek kalmamaktadır. Madencilik sanal yapılmaktadır.

Ayrıca Tezos; Red Bull Racing Honda, McLaren Racing, OneOf, Interpop ve NFT’ler için de Hic-Et-Nunc, OBJKT ve Sweet.io gibi pazar yerleri tarafından kullanılmaktadır. Milyarder yatırımcı Tim Draper, Tezos’un (XTZ) önemli yatırımcılarından biridir.

Tezos (XTZ) Coin Yorum

XTZ Coin, Tezos ağının hayata geçirilmesinden itibaren dikkatleri üzerine çekmiştir. Tezos projesi, ICO sırasında birçok yasal sorunla karşılaşmıştır ancak yaşadığı zorlukları aşan saygın bir proje haline gelmiştir. Tezos blokzinciri kendi kendini geliştirmeye odaklanmış ve geliştirme kararlarını yatırımcıları ile birlikte almaktadır.

Geliştirme önerilerini oylayan yatırımcıların oylama sonucunda kabul edilen geliştirmeler otomatik olarak hayata geçirilmektir. XTZ Coin, Tezos blokzincirinde işlem ücretlerini ödemek için kullanılmaktadır. Ayrıca XTZ sahipleri, oy kullanma hakkına da sahip olmaktadır. XTZ Coin, şifreleme ve güvenlik işlemlerini kendi blokzinciri olan Tezos blokzincirinde gerçekleştirdiği için oldukça güvenilir olduğu düşünülmektedir.

Tezos (XTZ) Coin, uzun zamandır faaliyette olan yatırımcıların güvendiği bir proje olarak belirtilmektedir. 2022 yılı itibari ile Tezos (XTZ) Coin yaklaşık 4 yıldır piyasalarda işlem görmektedir. Son zamanlarda ağda yapılan geliştirmeler ve yeni güncellemeler ile tekrar yükselişe geçtiği görülmüştür. Uzmanlar tarafından Tezos Coin (XTZ), geleceği parlak bir proje olarak değerlendirilmektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Tezos Nedir? Tezos (XTZ) Coin Yorum” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir