Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.162
% 0.11
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.162
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Tether, 225 Milyon Dolarlık Stablecoin’i Dondurdu!

tether stablecoin

Stablecoin ihraççısı Tether, ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından uygulanan soruşturmadan sonra 225 milyon dolarlık varlığı dondurdu.


Tether’ın yayınladığı bir blog yazısına göre ABD Gizli Servisi, Tether ve kripto borsası OKX’e yönelik uzun süren bir soruşturma çabası sırasında Tether’den tokenleri dondurma talebinde bulundu.

Ancak, detay vermeden soruşturmanın kapsamı veya zaman çizelgesi hakkında bilgi verilmedi. Reuters, Gizli Servis’e yaptığı yorum talebine hemen bir yanıt alamadı.

Tether, kripto tokenlerin, “Güneydoğu Asya’da küresel bir ‘domuz kasaplığı’ dolandırıcılığından sorumlu uluslararası bir insan kaçakçılığı sendikasıyla bağlantılı olduğunu” iddia etti.

“Domuz kasaplığı” terimi genellikle, bir dolandırıcının sosyal medya, mesajlaşma ve flört uygulamaları aracılığıyla kurbanlarıyla güven inşa ettiği ve daha sonra sahte kripto veya çevrimiçi ticaret planlarına yatırım yapmaları için baskı yaptığı durumları ifade eder.

Stablecoin şirketi, grup veya kripto para birimini nasıl kullandıkları konusunda daha fazla ayrıntı vermedi. Ayrıca, bu token dondurma işleminin şimdiye kadar yapılan en büyük olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler’in Ağustos ayında yayınladığı bir rapora göre, yüz binlerce insan suç çeteleri tarafından kaçırılarak Güneydoğu Asya’daki dolandırıcılık merkezlerinde ve diğer yasadışı çevrimiçi operasyonlarda çalışmaya zorlanıyor.

Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir