Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.379
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.379
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Tesla’dan Dogecoin Hamlesi: Fiyatı Tırmanışa Geçti!

Popüler meme coin Dogecoin (DOGE), Tesla’nın yeni bir üretim tesisinin açılışına bir köpek maskotunun katılmasının ardından fiyat artışı yaşadı. Tesla CEO’su ve belki de dünyanın en ünlü girişimcilerinden olmasının yanı sıra Elon Musk, bir süredir tweet’lerinde DOGE’dan bahsederek fiyatında değişimlere neden olmasıyla kripto para alanında oldukça geniş bir kitle tarafından tanınıyor. İşte detaylar ve fiyat hareketleri…

Tesla’nın tesis lansmanında Dogecoin izleri

Shiba Inu cinsi köpeğe dayanan Dogecoin, bu cinsten bir köpek maskotunun Cyber ​​Rodeo adlı Teksas Gigafactory’nin lansmanı için düzenlenen etkinlikte bir drone gösteriminde yer almasıyla yükseliş yaşadı. DOGE maskotu, Tesla’nın drone ekranında şaşırtıcı bir şekilde ortaya çıktı ve DOGE fiyatı hafif bir şekilde yükselerek DOGE sahiplerini sevindirdi. Dogecoin’in Tesla’nın Siber Rodeo’sundaki maskot özelliği, pek çoğuna sürpriz gelmeyebilir. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Amerikan elektrikli otomobil şirketinin sahibi Elon Musk, meme coin konusunda her zaman yükselişteydi.

Tesla CEO’su birden çok kez Twitter hesabında DOGE’dan bahsederek varlığın değerinin artmasına neden oldu. Musk ayrıca Tesla otomobillerinin satın alınması için Dogecoin ödemelerini etkinleştirerek DOGE’a verdiği destekte bir adım daha ileri gitti. Değer artışı, Tesla’nın Teksas’ta açtığı devasa tesisin lansmanında da kendini gösterdi.

DOGE fiyatı yükselişe geçti

20.2 milyar dolarlık piyasa değeri ile on ikinci sırada yer alan DOGE, Tesla’nın Teksas fabrikasının açılışındaki maskot görünümünün ardından 0.1417 dolardan 0.1527 dolara yükselerek yüzde 5’e yakın bir yükseliş yaşadı. Coin, yazım sırasında 0.1518 dolara geri çekilme yaşamış durumda. 24 saatlik fiyat hareketinin yanı sıra DOGE’un yedi günlük artışı yüzde 10.3, on dört günlük artışı ise yüzde 11.5 oranlarında seyrediyor.

Elon Musk’la alakalı haberlere rağmen yine de DOGE, tam olarak 11 ay önce, 8 Mayıs 2021’de gördüğü 0.73 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinin (ATH) oldukça gerisinde kalıyor. Mevcut fiyatıyla DOGE, ATH’sinin yüzde 79.2 kadar altında işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir