Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.810
% 2.13
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.810
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Tesla, Bitcoin Alımı Veya Satımı Yapmadı

tesla

Merkezi ABD’de bulunan ve elektrikli araç üreticisi olan Tesla, 3. çeyrek bilanço raporuna göre herhangi bir Bitcoin alımı veya satımı yapmadığını açıkladı.


Tesla, Amerika merkezli bir otomobil ve enerji şirketi olarak biliniyor. Bu şirket, elektrikli araçlar, pil depolama sistemleri ve güneş enerjisi ürünleri üretimiyle bilinir.

Ayrıca, otomobillerinde otonom sürüş teknolojilerine de önem veren Tesla, sürdürülebilir enerji kaynaklarına odaklanarak çevre dostu çözümler sunma vizyonunu benimsemiştir.

Şirket, Bitcoin’in piyasa değerinin oldukça dalgalı olduğu bugünlerde BTC alım veya satım işlemi gerçekleştirmedi. Güncel piyasa değeri 28,300 dolar olan ve 275,4 milyon dolarlık BTC’yi bünyesinde bulunduran şirket, varlıklarını korumak adına elinde bulunan Bitcoin’leri halâ tutmaya devam ediyor.

Elon Musk’ın kurucusu olduğu Tesla, Şubat 2021 tarihinde Bitcoin’e 1,5 milyar dolar yatırım yaparak yaklaşık 43.000 adet Bitcoin satın almıştı. O dönemde şirket, Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başlayacağını da açıklamıştı.

Tesla, daha sonra bu kararını değiştirerek 2021’in ilk çeyreğinde 4.320 BTC’yi satma kararı alarak kalan bakiyenin yüzde 75’ini büyük bir zararla elden çıkardığını açıklamıştı.

Tesla’nın ilerleyen zamanlarda elindeki Bitcoin’leri ne yapacağına dair kesin bir açıklama yapılmadı fakat şirketin finansal stratejileri ve piyasa koşullarına olan tepkisi doğrultusunda Bitcoin’i tutmaya devam edebilir, satış yapabilir veya farklı bir kullanım alanında değerlendirebilir.

Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir