Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.667
% 6.37
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.667
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Terraform ve Do Kwon’un SEC ile 5,2 Milyar Dolarlık Hukuk Savaşı

Do Kwon Terraform

Hem Terraform Labs hem de kurucu ortağı Do Kwon, SEC (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu)  tarafından yakından soruşturuluyor. Suçlu bulunmaları SEC’in talep ettiği 5.2 milyar dolarlık para cezasını da beraberinde getirdi. Terraform ve Kwon sırasıyla 420.000 $ ve 100.000 $ para cezasına çarptırılacak ve toplamda 4,7 milyar $’lık tazminat ödenecek.

Kwon ve ortakları hiçbir şey yapmadı. Tahminlerini sunarak Kwon için 800.000 dolar ve Terraform için 3,5 milyon dolarlık bir tazminat önerdiler. Bu miktarlar, SEC’in talepleriyle karşılaştırıldığında gerçekten önemsiz kalıyor.

SEC’in istediği tek şey paraları değil. Kwon’un kalıcı olarak görevden alınmasını hedefliyorlar. Mahkeme onun lehine karar verirse, herhangi bir menkul kıymetler şirketinde yönetici ya da memur olarak görev yapma hakkını kaybedecek. Buna ek olarak, Terraform’u davranış temelli bir tedbir kararıyla mahkemeye vermek istiyorlar. Temel olarak başarmayı umdukları şey şirketin artık bu şeyleri yapmasını engellemek.

SEC, Kwon ve grubunu pişmanlık duymamakla ve aynı kural ihlallerini gerçekleştirme olasılığıyla suçladı. Mahkeme tarafından piyasa düzenlemelerine müdahaleyi onaylamayacaklarına dair bir beyan talep ediyorlar.

5 Nisan’da Terraform ve Kwon’un şüpheli uygulamaları ortaya çıktı. Jüri üyeleri, wLUNA, TerraUSD (UST) ve Luna ile ilgili olarak yatırımcıları aldattıklarını belirledi. Bunun ardından Terraform’dan bir temsilci, şimdi bir sonraki hamlelerini düşündüklerini belirtti.

Dava Sona Yaklaşıyor

Terraform, UST, algoritmik stablecoin ve Güney Kore’deki diğer gölgeli uygulama anlaşmaları hakkında yalanlar yayıyor ve SEC avukatları, hikaye tamamlandıkça bu konuda gürültülü yorumlar yapıyor. Terraform temsilcisi Louis Pellegrino, halka açık konuşmalarında SEC’in Kwon’u yanlış anladığını ve kendisinin tüm gerçeği söylediğini belirtti.

Tüm bu felaket bir yıldan daha uzun bir süre önce SEC’in Şubat 2023’te Terraform ve Kwon’u milyarlarca dolarlık bir dolandırıcılık planıyla suçlamasıyla başladı. Duruşma sırasında SEC avukatları Terra’yı 2022’de çökecek ve kripto para sektörünü mahveden kademeli bir olaya yol açacak bir sistem olan bir kağıttan eve benzetti.

Kwon, Amerikan mahkemesindeki kargaşadan kaçınmak için Karadağ’da dinleniyordu. Mart 2023’te yetkililer onu sahte seyahat belgeleri bulundurmaktan gözaltına aldı. Amerika Birleşik Devletleri ya da Güney Kore’ye iade edilme durumu var.

Celsius’un eski CEO’su Alex Mashinsky için duruşma Ocak 2025’te ve Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao için ceza 30 Nisan’da sadece birkaç gün içinde verilecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir