Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$61.953
% 2.79
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 61.953
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Binance ve CZ, SEC Davasına Karşı!

Binance ve CZ SEC Davasına Karşı! Binance, Binance.US ve kurucuları Changpeng Zhao (CZ), yeni bir hukuk dosyasında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Howey Test‘in temel unsuru olan yatırım sözleşmelerinin varlığını göstermeyi başaramadığını iddia etti. Howey Testi, bir varlığın menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için kullanılan bir testtir. Bu son hareket, SEC’in Haziran ayında açtığı, iki şirketi ve CZ’yi belirli kripto paralar ve bir staking hizmeti şeklinde kayıt dışı menkul kıymetler sunmakla suçlayan dava yanıtına geliyor.

Dosyada, SEC’in davasının, kullanıcılar belirli kripto paralar satın aldıktan sonra Binance ile herhangi bir sözleşmesel yükümlülük olduğuna dair kanıt sunamadığı, dolayısıyla Howey Test’in özüne meydan okuduğu öne sürülüyor. Bu argüman, SEC’in davasını çökertmeyi ve potansiyel olarak davanın reddedilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Binance ve CZ

Binance ayrıca, SEC’in şirketin Adalet Bakanlığı (DOJ), Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve FinCEN dahil olmak üzere çeşitli kurumlarla yaptığı son anlaşmaların, ABD’de faaliyet gösterdiğini ve ABD’li müşterilere hizmet verdiğini bildiğini gösterdiğini iddia ediyor. Bu anlaşmaların, SEC’in suçlamalarıyla ilgisi olmadığını ve menkul kıymetler yasalarını içermediğini savunuyorlar.

Ayrıca, Binance ve CZ, anlaşmaları ve rıza kararını yöneten ilgili yasaların, Bankacılık Gizliliği Yasası (BSA) ve Uluslararası Acil Ekonomi Yetkileri Yasası (IEEPA) gibi, SEC tarafından uygulanan menkul kıymetler yasalarından farklı olduğunu savunuyor. Bu da, SEC’in bu davada yetkisini aştığı iddiasını güçlendiriyor.

Dikkatinizi çekebilir: Celestiadan Yeni Entegrasyon!

Ayrı bir dosyada, Binance özellikle menkul kıymetler yasalarının uygulanmasına değiniyor ve anlaşmalar ve rıza kararında yer alan suçlamalarla ilgili olmadıkları için bu davada uygulanmamaları gerektiğini savunuyor.

Sonuç olarak, bu dosyalar SEC’in davasına karşı önemli bir itirazı temsil ediyor. Davanın temelini sorgular ve önceki anlaşmaların ilgisizliğini öne sürerek, Binance ve CZ, davanın reddedilmesini sağlamayı ve kripto endüstrisi için önemli bir emsal oluşturmayı amaçlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir