Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.904
% 0.10
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.904
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Temmuz İçin Bitcoin Tahmini Çıktı: O Rakamlar Masada!

Temmuz ayının ilk haftasında, ABD Tarım Dışı İstihdamın beklentileri büyük ölçüde aşmasıyla, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatları Haziran ortasından bu yana en yüksek seviyesine yükseldi. Bununla birlikte, ayın kalan haftalarına girerken, piyasadaki mevcut belirsizliğe rağmen bu ivmenin korunup korunmayacağı soruları hala devam ediyor.

Bitcoin (BTC)’in mevcut piyasa durumu

Haziran ayına baktığımızda, Bitcoin (BTC) aya 30.000 dolar civarında başladı, ancak tam olarak dört hafta önce bugün fiyatlar önemli ölçüde düştü ve piyasalar hala bu düşüşten kurtulamadı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz gibi, 8-18 Haziran arasında BTC/USD, 31.600 dolarlık bir zirveden 17.612 dolarlık bir tabana gitti. Yani ABD’deki enflasyon tarihi seviyelerde yükselmeye devam ettikçe düşüş devam etti. Bu, Federal Rezerv’i bir kez daha oranları artırmaya zorladı ve harcamaları kısma umuduyla 75 baz puan kadar artırdı. Artış, yatırımcıların Haziran ayındaki düşüşü satın almayı seçmesiyle piyasa güveninin artmasına yardımcı oldu, ancak çoğunlukla fiyatlar 21.000 doların altında işlem görüyor.

Bununla birlikte, art arda beş günlük kazancın ardından BTC, kilit bir direnç noktasına daha yakın olan bugünün en yüksek seviyesinden marjinal olarak düşük olan 21.800 dolar seviyesine yakın işlem görüyor. Daha önce bir kırılma olmasına rağmen, fiyatlar artık bu engelin altında ve oynaklık bir kez daha yükseldi. Birçok yatırımcı ayın geri kalanının nasıl sonuçlanacağı konusunda hala kararsız kaldı. Milyonlarca dolarlık ciddi tasfiyeler, iddia edilen iflaslar ve iflas hikayeleri, kripto yatırımcılarını endişelendiriyor. Yaklaşan Fed faiz artışı ve iflas etmiş kripto varlıklarına olumsuz yönde maruz kalan daha fazla kripto şirketi, piyasa duyarlılığına korku eklemeye devam ediyor.

Bitcoin’in Temmuz görünümü

Yaşanan kırılma, tarihsel olarak bir belirsizlik noktası olan 22.070 dolarlık direnç seviyesinde geldi. Bunun bir sonucu olarak, boğalar, lider kripto para biriminin fiyatlarını yükseltmeye çalışmak yerine karı güvence altına almayı seçti. Aşağıdaki grafiğe bakıldığında, bu, 48.30’da kendi direnç seviyesine yakın olan göreceli güç endeksi (RSI) göstergesi ticareti ile örtüşmektedir.

Boğalar, herhangi bir gerçek güç gösterisiyle yeniden oyuna girmeden önce muhtemelen ivme göstergesinin bu noktayı geçmesini bekliyorlar. Bunu yaparlarsa, muhtemelen ayın kalan haftalarını 30.000 dolarlık bölgeye yaklaşmak için kullanacaklar ve son birkaç haftadaki kayıpların bir kısmını telafi edecekler. Pek çok kişi Fed’in faiz oranlarını bir kez daha 75 baz puan daha artırmasını bekliyor. Eğer bu gerçekleşirse ve artı enflasyon yavaşlamaya başlarsa, yatırımcılar mevcut düşük seviyeleri uygun bir giriş noktası olarak görebilir. Bununla birlikte, fiyat gücü son üç ayda çoğunlukla bu mevcut tavanın altında işlem görürken, ayılar da bu ay 19.000 doların altına geri dönmeyi hedefleyerek mücadeleye girmeyi bekliyor olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir