Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.662
% 1.30
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.662
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Tayvanlı Şarkıcı Nine Chen, JPEX ile Bağlantılı Dolandırıcılık İddiasıyla Savcılara Sevk Edildi

bitcoin, ethereum, hong kong yong

Popüler şarkıcı Nine Chen, Hong Kong’un JPEX borsası ile bağlantılı olduğu iddia edilen dolandırıcılık nedeniyle savcılığa sevk edildi. Chen, Tayvan’da şimdi çökmüş olan borsayı tanıtmak için 320.000 USDT almıştı.

Tayvan’ın Soruşturma Bürosu, yerel medya raporlarına göre, popüler Tayvanlı şarkıcı Nine Chen’i, Hong Kong’un JPEX borsasıyla bağlantılı bir dolandırıcılık planına karıştığı iddiasıyla ağır dolandırıcılık ve bankacılık yasalarını ihlal suçlamasıyla Taipei’deki savcılığa sevk etti.

Yapılan soruşturma sonrasında, geçen yıl JPEX’in marka elçisi olarak hareket etmek üzere 320.000 USDT aldığı belirtilen Chen’in, Tayvan’da JPEX ile ilgili dolandırıcılık faaliyetlerine karıştığı tespit edildi, yerel gazete United Daily News Çarşamba günü bildirdi. Savcılar henüz Chen’e karşı resmi suçlama yapmadı.

Şarkıcının soruşturulması, Hong Kong yetkililerinin geçen yıl JPEX’in yerel operasyonlarını çökertmesi ve 1.6 milyar HK$ (204.9 milyon $) tutarındaki dolandırıcılık davasıyla ilgili düzinelerce şüpheliyi tutuklamasının ardından geldi. Tayvan’da da birçok yatırımcı etkilendi.

Ekim ayında, savcılar Chen’i tanık olarak çağırdı ancak daha sonra onu sanık olarak listeledi. Chen, o dönemde yerel medyaya, JPEX aracılığıyla yaptığı yatırımların onay gelirlerini aştığını ve varlıklarının değerinin yaklaşık %15’ini kaybettiğini söyledi.
Tayvan, Temmuz 2021’de Finansal Denetleme Komisyonu’nun (FSC) bu kuralları yürürlüğe koymasından bu yana sanal varlık hizmet sağlayıcılarının kara para aklamayı önleme yasalarına uymasını zorunlu kılıyor. Ancak, JPEX FSC’ye AML uyumluluğu için kayıt yaptırmadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir