Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.144
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.144
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Tayland Bankası, Kripto Borsasından Hisse Satın Aldı!

Tayland’ın önde gelen finans kuruluşlarından biri olan Kasikorn Bankası, ülkedeki faaliyetlerine 2017 yılından bu yana devam eden Satang kripto borsasının ana şirketindeki %97’lik hissesini 103 milyon dolar karşılığında satın aldığını duyurdu. Anlaşma, yeni bir K-Bank iştiraki olan Unita Capital aracılığıyla gerçekleştirildi ve dijital varlık şirketlerine yatırım yapma yetkisi sağlıyor.

Dikkatinizi Çekebilir: Binance, Celestia (TIA) Coin’i listeleyeceğini Duyurdu!

Satang, anlaşmanın ardından Orbix adıyla yeniden markalanacak ve bu değişiklikle birlikte üç yan kuruluşu daha hayata geçecek: Orbix Custodian, Orbix Invest (bir dijital varlık fonu yöneticisi) ve blok zinciri teknolojisi geliştiricisi olan Orbix Technology.

K-Bank’ın bu hamlesi, finans sektöründeki dijitalleşme ve kripto varlıklara olan ilginin arttığı bir dönemde geldi. Banka, web3, fintech ve yapay zeka alanlarında 100 milyon dolarlık bir fon başlatma kararı almıştı. Rakibi Siam Commercial Bank (SCB) ile birlikte, Taylandlı enerji devi Gulf de Binance ile işbirliği yaparak düzenlenmiş, yerel bir kripto borsası piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

K-Bank’ın, kısa süre önce aldığı kripto borsası lisansı ve Tayland pazarındaki kurumsal desteğin yüksek olduğu gerçeği, finans sektöründeki kripto çabalarını yoğunlaştırdığını gösteriyor. Kasetsart Üniversitesi’nde profesör ve K-Bank’ın yatırım yaptığı FWX.finance’in kurucu ortağı Udomsak Rakwongwan, Tayland’da tüm kripto hizmetleri yelpazesini sunmaya hazır olduklarını belirtti ve Tayland pazarının benzersiz bir kurumsal destekle ayrıcalıklı bir konumda olduğunu vurguladı.

Kripto para yatırımcıları için her şeyi tek çatı altında toparlayan Coin Mühendisi App’i hala indirmedin mi? Hemen 🍏App Store İndir ve  ▶Play Store İndir için indir, piyasalar parmağının ucuna gelsin.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir