Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.656
% 1.67
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.656
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Taproot güncellemesi, Bitcoin’i bu hafta 69 bin dolara çıkarabilir mi?

Bitcoin fiyatı, 13 Kasım’da 50 dönemlik Basit Hareketli Ortalama (SMA) destek duvarına denk gelen 62.000 doları başarılı bir şekilde geçtikten sonra yükseliş eğilimini sürdürüyor. Bitcoin kuru, şu anda 65.524 dolar civarında seyrediyor. Bitcoin Taproot güncellemesi hakkındaki gelişmeler odak noktası haline geldikçe Bitcoin’deki yükseliş sürebilir gibi gözüküyor.

Bitcoin, sermayenin büyük kripto para birimlerinden düşük değerli altcoinlere dönmesi nedeniyle geçen hafta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.034 dolardan uzaklaşmaya başladı. Buna ek olarak BTC’nin gerilemesi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun VanEck’e ait olan ve Bitcoin spot fiyatını izlemeyi amaçlayan ürününü reddetmesiyle de körüklendi.

Ancak bu olumsuz gelişmeler, 13 Kasım’da Taproot soft fork’un başarıyla etkinleştirilmesiyle hızla gölgelendi. Bitcoin Taproot güncellemesi ile Bitcoin ağının gizliliğinin, verimliliğinin ve akıllı sözleşmeler kapasitesinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Taproot yükseltmesine adanmış bir web sitesi işleten Bitcoin geliştiricisi Hampus Sjöberg yapılan bu etkinleştirmeyi BTC ağının ağın uzun ömürlülüğünü sağlayan böyle önemli güncelleştirmeleri yapabileceğini kanıtladığı için “en büyük kazanç” olarak tanımladı.

Bu gelişmenin, BTC’ye şu ana kadar %1,52 değer kattıktan sonra kripto para birimini daha da yukarı doğru itmesi bekleniyor.

Bitcoin fiyatı yukarı doğru giderken küçük bir dirençle karşı karşıya

BTC/USD fiyatı, yükselen kamanın alt sınırıyla çakışan 50 SMA tarafından sağlanan 62 bin 702 dolar civarında güçlü bir desteğe dayanıyor. BTC’deki fiyat artışı, 65 bin 500 dolar civarındaki son aralığı yeniden yakalarken bu yükseliş daha da sürebilir gibi görünüyor. Bu da BTC’nin geçen hafta uzaklaşmaya başladığı en yüksek değerini de geçebileceğini gösteriyor. Bundan sonra 70 bin dolar ve üzeri yeni fiyat zirveleri koymak makul hale gelmeye başlıyor.

Yükselen hareketli ortalamalar ve Göreceli Güç Endeksinin (RSI) orta hattan yukarı doğru hareketi, BTC fiyatının yükseliş anlatısını doğruluyor.

Ayrıca IntoTheBlock’un Into the Money Around the Price (IOMAP) modelinden elde edilen Blockchain ölçümleri, BTC’nin güçlü bir destek üzerinde oturduğunu gösteriyor. Örneğin, 63.000 doların üzerindeki destek, daha önce yaklaşık 1,11 milyon adres tarafından yaklaşık 780.650 BTC’nin satın alındığı yer olarak biliniyor.

Bu destek, kripto paranın fiyatını bu noktanın altına çekmekle tehdit eden herhangi bir satış baskısını absorbe edecek kadar sağlam görünüyor. Aynı IOMAP grafiği, BTC için en az dirençli yolun yukarı doğru olduğunu gösteriyor.

Diğer taraftan, kripto para satıcıları sahneye girer ve fiyatı 63.000 dolar civarındaki acil destek fiyatının altına çekerse Bitcoin fiyatı için işler ters gidebilir. Bu seviyenin altında bir düşüş, BTC’yi 60.192 dolar civarında olan 6 Kasım’ın en düşük seviyelerine çeken kama grafik modelini doğrulayabilir.

Bu makale ilk olarak Kripto Para Haber üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir