Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.248
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.248
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

ICON (ICX) Nedir? Ne İşe Yarar?

ICON (ICX) bir diğer adıyla “Kore Ethereumu” olarak bilinen bir blockchain ağı projesidir. Bitcoin, Ethereum ve QTUM gibi çeşitli blok zincirlerini birbirlerine bağlayan zincirler arası bir blok zincir platformu olan ICON, döngü zinciri adı verilen tescilli bir blok zinciri motoru tarafından desteklenmektedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

ICON’un yerel tokeni ICX’in iki temel kullanım amacı vardır. İlk kullanım amacı, aracı kripto para olarak kullanılmasıdır. ICX, döviz kurunu DEX Reserve üzerinden belirleyerek farklı kripto paralar arasında işlem yapılmasını sağlıyor. ICX’in ikinci bir kullanım amacı da Kore Üniversitesi Konsorsiyumu için ICON blokzincir ekibi tarafından geliştirilen bir DApp tokeni olan ve birçok kullanım amacına hizmet edecek olan U-Coin için kullanılabiliyor. ICX ayrıca bir ICO platformu için ERC-20 gibi bir token olarak da kullanılabilmektedir.

CoinGecko verilerine göre ICON, 7 günde %30 oranında ve son 24 saatte %10 oranında artış göstererek 2,65 dolardan değer görmektedir. Piyasa değeri 1.733.834.137 dolar olan ICON’un dolaşım arzı 674.616.599’dur.

Saniyede yüzlerce işlemi gerçekleştirme yeteneğine sahiptir. Kurumlar ve şirketler arasında paylaşılan verilerin bütünlüğünü, şeffaflığını sağlamak ve ortak varlıkları merkezi bir organizasyon olmadan heterojen blok zincirlerine taşımak için başlatılan ICON projesi, uzun vadede, BTP teknolojisine dayalı çoklu blok zincirlerini birbirine bağlayan bir ‘zincirler arası’ olmayı hedefliyor.

ICON (ICX) Amacı Nedir?

ICON Projesi’nin amacı, toplumları yeniden tanımlayarak ve bu toplulukları birbirine bağlayıp yeni bir dünya yaratarak yeni ademi merkeziyet çağını tanıtmaktır. ICON sayesinde, topluluklar geleneksel ekonomik sistemden uzaklaşabilir, özgür olabilir ve diğer topluluklarla değer değişimlerini teşvik edebilir ve sonuçta topluluğun maksimum toplam faydasıyla sonuçlanabilir. ICON gerçek dünyayla sınırlı değildir, ancak kripto para dünyası ile doğrudan bağlantı kurar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir