Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.393
% 2.95
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.393
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Tahmin: Yarın Bitcoin ve ETH Bu Seviyelerden Fiyatlanabilir!

Belirsizlik, bu haftaki FOMC öncesinde Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) çevresinde artıyor. BTC ve ETH, küresel finans ve kripto piyasalarında yoğun bir hafta öncesinde Pazartesi günü düştü. Bu arada Amerika’nın en büyük beş teknoloji şirketinin kazanç raporları da bu hafta gelecek. Analistlere göre bu raporların, diğer raporlarla birlikte önümüzdeki günlerde kripto fiyatlarını etkilemesi muhtemel.

Bitcoin ve Ethereum yatırımcıları Fed kararına nasıl tepki verecek?

Bu hafta bir dizi merakla beklenen toplantı etrafındaki spekülasyonlar arttıkça, volatilite kripto para piyasasını vurdu. Ancak, kripto piyasası katılımcıları için özellikle önemli olan, 27 Temmuz Çarşamba günkü FOMC. Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere, ABD enflasyonunu, geçen ay %9,1 ile 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Piyasalar, Fed’in enflasyonu frenlemek amacıyla 75 baz puanlık bir faiz artırımı daha yapmasını bekliyor. Analistler, piyasaya etkisini şu şekilde değerlendiriyor:

Bir faiz artışının, bazı kripto yatırımcılarını varlıklarını satmaya teşvik etmesi mümkün. Yüksek faizli ortamlar riskli varlıkları olumsuz etkileme eğilimindedir. Bu yüzden yatırımcıların, kar almaya tercih etmesi muhtemel.

ABD büyüme verisi ve şirket bilançoları kriptoyu nasıl etkiler?

ABD’nin yılın ikinci çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verisi de bu Perşembe günü gelecek. Bunun da ABD’de bir resesyon olasılığı etrafında daha fazla korku uyandırması olası. Ekonomi ilk çeyrekte %1,6 daraldı. Bu haftaki verinin ikinci çeyrekte %0,5 büyümesi bekleniyor. Bununla birlikte, büyüme beklenenden daha yavaş veya başka bir geri çekilme olursa, ABD’nin resesyona girdiğinin bir başka işareti olarak görülmesi muhtemel.

Ayrıca bu hafta, Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon ve Meta’nın kazanç raporları gelecek. Bu raporlar, aynı zamanda ABD ekonomisinin sağlığına dair bir gösterge olacak. Analistlere göre, potansiyel olarak küresel ve kripto piyasalarında oynaklığa yol açması mümkün.

Bitcoin (BTC) teknik görünümü

Yazın kripto için en yoğun haftalarından birinin öncesinde, Bitcoin basın zamanında %3,7 düştü. Lider kripto para, 22.580 dolardan düşerek 21.750 dolara geriledi. Analistler, Bitcoin’in teknik görünümünü şu şekilde resmediyor. Dört saatlik grafikte, Bitcoin’in son aktivitesi çok önemli bir fiyat noktasına işaret ediyor. Tom DeMark (TD) Sequential göstergesi 21.700 dolarda destek trend çizgisini gösteriyor. Bitcoin’in daha fazla kayıptan kaçınmak için burayı korunması gerekiyor. Bitcoin bu seviyeyi koruyamazsa, 200 saatlik hareketli ortalamaya 20.800 dolar civarında bir düşüş görmesi muhtemel.

Bitcoin, daha yüksek seviyeler basma şansına sahip olmak için muhtemelen 50 saatlik hareketli ortalamayı 22.700 dolardan kesmek zorunda kalacak. Bu önemli direnç seviyesinin üstesinden gelmek, ona 20 Temmuz’un yükseği 24.290 doları yeniden test etme gücü verecek.

BTC dört saatlik grafik / Kaynak: TradingView

Ethereum (ETH) teknik görünümü

Analistler, lider altcoin için şu değerlendirmeleri yapıyor. Ethereum da haftaya kırmızıyla başladı. Piyasa değerinde 100 puandan fazla kaybetti. Ani düşüş, ETH’yi fiyatların geçen hafta konsolide ettiği 1.500 dolardan paralel bir kanalın alt sınırına itti. Bu önemli destek alanının, 1.360 dolara bir geri çekilmeyi tetiklememek için geçerli olması gerekiyor.

ETH dört saatlik grafik / Kaynak: TradingView

Son fiyat hareketine dayanarak, Ethereum’un daha da ilerlemek için 1.670 doların üzerinde dört saatlik bir mum çubuğu basması gerekecek. Başarılı olursa, 1.850 dolara doğru bir kırılma şansı daha yüksek olacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir